Kenniscafé Meten van Licht

okt31
Op dinsdag 31 oktober vindt bij VSL in Delft het Kenniscafé Meten van Licht plaats.

Meten van Licht

We ontwerpen openbare verlichting op basis van richtlijnen, we kiezen armaturen op basis van lichtberekeningen. Maar hoe controleer je in de praktijk of alle theoretische ontwerp waarden gehaald zijn? Hoe wordt in het laboratorium de kwaliteit en prestatie gemeten volgens internationale standaarden? Ook wegdekreflectie wordt nu meegenomen in de lichtberekeningen en ontwerp van de openbare verlichting volgens de NPR13201-2017. Hoe doe je dit precies? En hoe meet je hiermee in de praktijk?
 
Het meten van licht is een ingewikkelde en bewerkelijke klus. Maar het kan ook sneller en eenvoudiger. Hoe zet je 3D techniek en Virtual Reality in bij het meten van licht? Steeds vaker kijken we behalve naar de grenswaarden uit de tabellen van richtlijnen naar de licht behoefte in de omgeving die we willen verlichten. Contrasten en luminanties spelen een belangrjke rol.
 
Dit Kenniscafé is dé kans om meer te weten te komen. Heldere informatie, concrete tips én zicht op de actuele ontwikkelingen. Voor de beheerder, ontwerper, opdrachtgever, adviseur en installateur. 
 
Kenniscafé Meten van Licht

Hoe gebruik je moderne technieken als 3d bij het maken van lichtberekeningen?

Datum / tijd

31 oktober 2017
Aanvang: 09.00 uur

Locatie

near_meVSL