Agenda

Symposium toegankelijkheid openbare ruimte

Kennisplatform CROW en Acquire Publishing organiseren in samenwerking met de gemeente Nijmegen een thema-bijeenkomt 'Toegankelijkheid' op 31 mei.

Verbetering van de openbare ruimte voor mensen met een fysieke, visuele of auditieve beperking staat centraal. De gemeente Nijmegen maakt hier al jaren werk van en wil haar ervaringen en kennis op dit vlak graag delen. Om een toegankelijke openbare ruimte te bevorderen heeft de gemeente een Handboek Toegankelijkheid opgesteld.

Verbetering

Nijmegen wil andere gemeenten aanzetten om toegankelijkheid zo snel mogelijk op de agenda te zetten. "Toegankelijkheid voor iedereen vergt een goede toegankelijkheid van het verkeer- en vervoerssysteem én de openbare ruimte. Er zijn nog verbeterpunten te vinden in zowel de ontwerp- en inrichtingsfase als ook in de onderhoud- en beheerfase van het mobiliteitssysteem en de openbare ruimte, maar ook in de beschikbaarheid van geschikte data voor elke schakel in de reis als basis voor goede reizigersinformatie", stelt de organisatie.  

Voor wie?

Het programma is interessant voor ontwerpers, beheerders, verkeerskundigen, beleidsmedewerkers openbare ruimte of toegankelijkheid. Het congres vindt plaats in het stadhuis van Nijmegen. Inschrijven kan via de site van CROW. 

Deel dit artikel