Agenda

Ruimte en Licht Congres

15 november aanstaande organiseren NSVV, OVLNL en vakblad Ruimte en Licht (Acquire) het derde Ruimte en Licht Congres. Thema van het Ruimte en Licht congres 2018 is omgevingsgericht ontwerpen van openbare verlichting. Het congres wordt gehouden in Kasteel de Vanenburg te Putten.

Niet de techniek, de richtlijnen, of esthetica maar de mens – het welbevinden, de beleving van de gebruiker van de openbare ruimte - komt in deze benadering centraal te staan. Een gevolg van deze verschuiving  is dat andere gemeentelijke diensten, maar ook ontwerpdisciplines (landschaps/architecten, stedenbouwkundigen), stadmakers, burgers, gedragspsychologen, en centrummanagers mee gaan praten over lichtplannen.  


Het congres signaleert deze verschuiving, geeft aan wat dit gaat betekenen voor het 
OVL vakgebied - en wat de meerwaarde/inbreng is van externe disciplines. Aan de hand van oplossingen, tools en voorbeeldprojecten zet het congres lijnen uit om deze omslag naar de OVL praktijk te vertalen.  


Doel is tevens om interactie op gang te brengen tussen de verschillende disciplines die betrokken zijn in omgevingsgericht ontwerpen van OVL door de ontmoeting te stimuleren van OVL en andere vakgebieden die relevant gaan worden in het 
OVL traject. 


Kik hier voor het programma en aanmelden

Deel dit artikel