Agenda

Training de stad op ooghoogte

In de stad op ooghoogte kijken we naar het samenspel tussen de begane grond van het vastgoed, de plinten en de buitenruimte. Samen beïnvloeden deze de aantrekkelijkheid van de straten. Het gaat zowel om de fysieke kant (het ontwerp van het gebouw en de buitenruimte), de programmatische kant (welke functies hebben waar een plek) als het eigenaarschap (wie is en wie voelt zich verantwoordelijk).

Hoe kun je sturen op een goede stad op ooghoogte, en waarom zou je dat eigenlijk doen?  Er zijn al steden bezig een slag te maken. Zo heeft Rotterdam als eerste stad in de wereld een plintenstrategie waarvan vooral de voetganger profijt van heeft.  Met steden van Maastricht tot Groningen, van Rotterdam tot Arnhem, werkt STIPO samen om kennis over een goede stap op ooghoogte te delen en samen te werken aan projecten.

Doel

Tijdens deze training leert u werken aan betere steden op ooghoogte, het bouwen aan lokale netwerken, te werken aan korte- en lange termijn strategieën en praktische tools zoals de place en eye level game.

 

Deze training is een van de trainingen die door STIPO en Acquire Publishing dit jaar onder de naam 'Betere Steden' georganiseerd wordt. Ga voor meer informatie naar: www.beteresteden.nl

Deel dit artikel