Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen

mei19

Als onderdeel van het Jaarprogramma Gezonde Scholen organiseert Platform BuitenSpelen in samenwerking met Stedebouw & Architectuur op 19 mei de Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen. Kom alles te weten over de financiering, het ontwerp en vooral de noodzaak voor het vergroenen van onze schoolpleinen.

‘Het schoolplein is het ideale leslokaal’. Iedereen heeft deze kreet wel eens gehoord in de afgelopen jaren. Met recht, want het schoolplein kan diverse functies dienen om leerlingen én docenten helpen om de leerprestaties te bevorderen en om gezond en vitaal te blijven. Tel daarbovenop het klimaatadaptieve en biodiverse potentieel van schoolpleinen en het is evident dat we deze ruimte niet mogen negeren. Toch zien we de maatregelen om het schoolplein op orde te krijgen met groene en blauwe voorzieningen nog te weinig terugkomen.

Met de Inspiratiedag willen we hier verandering in brengen. Want onze kinderen verdienen het om gezond les te krijgen, niet alleen in de school, maar ook eromheen. Zeker in tijden van een pandemie is het schoolplein het best geventileerde leslokaal. Dus gaan wij op deze dag op zoek naar de beste manieren om het schoolplein te activeren voor school, kind en omgeving.

De Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen wordt georganiseerd door Platform BuitenSpelen, Stedebouw & Architectuur en Straatbeeld. Professionals uit die drie netwerken slaan op deze dag de handen ineen om kennis te delen, inspiratie op te doen en samen stappen te zetten. Doe je ook mee?

Houd de website van het Nationaal Gezonde Scholen Congres in de gaten voor meer informatie en de aanmeldmogelijkheid.

Groenblauwe Schoolpleinen

Datum / tijd

19 mei 2021
Aanvang: 13.00 uur

Locatie

near_meDigitaal