Artikel

De natuurspeelplaats Sint-Maartensdijk brengt dorp samen

Eén van de grootste wensen van bewoners van Sint-Maartensdijk is recentelijk in vervulling gegaan; een natuurspeelplaats waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met natuurlijke materialen. Op Koningsdag is de speeltuin feestelijk geopend.

“Hier worden zij uitgedaagd met de op dat moment beschikbare middelen”, vertelt Ron van der Graaf. Als voorzitter van de Dorpstafel Sint-Maartensdijk – Scherpenisse nam hij samen met andere vrijwilligers het initiatief; dankzij de financiële bijdrage van onder andere Woningcorporatie Stadlander, Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) en de gemeente Tholen werd dit initiatief werkelijkheid. Van der Graaf: “De speeltuin zal een centrale ontmoetingsplaats voor kinderen en hun ouders worden.”

 

Aan de Koningin Julianastraat sloopte woningcorporatie Stadlander vijf huurhuizen, waarna het terrein braak kwam te liggen. “Totdat dit terrein wordt herontwikkeld, zetten wij ons graag in om hier een door de inwoners gedragen initiatief te realiseren”, aldus Yvonne Ringoir, gebiedscoördinator bij Stadlander. Bij eventuele toekomstige nieuwbouw blijft de speelplaats ook behouden en verhuist deze naar een park in de wijk West.

Sociale saamhorigheid 

In Zeeland wordt veel aandacht gegeven aan sociale samenhorigheid. Omdat één van de wensen van de bevolking van Sint-Maartensdijk, en met name de kinderen, een mooie speelplaats was, heeft de Dorpstafel zich hier hard voor gemaakt. ”Het was een leerproces dat veel tijd en energie heeft gekost, zegt Van der Graaf, “maar met een fantastisch resultaat”. “Dankzij het deskundige advies van KrachtigBuiten en de KNHM, hebben we dit mogelijk kunnen maken.”

 Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel