Artikel

Stapsgewijs inspelen op smart city

Voor gemeenten in Nederland is het een uitdaging om de eerste stappen te zetten op het gebied van smart lighting / smart city solutions.Sustainder heeft het idee uitgewerkt om een toekomstvaste en duurzame oplossing te ontwikkelen waardoor gemeenten stapsgewijs in kunnen spelen op de snel veranderende behoefte aan smart lighting en smart city toepassingen.

Hoe voorkom je het risico van desinvesteringen bij de transitie naar led, tegen de achtergrond van de onzekerheden die “smart” in deze fase van de productlifecycle met zich meebrengt? Door de smart city toepassingen en ontwikkelingen samen te brengen in de armaturen, houdt de gemeente de totale regie over welke sensoren in de openbare ruimte aanwezig zijn.


Het verlichtingsnetwerk vormt voor Sustainder de centrale hub voor de smart city ontwikkeling Door het unieke en slimme cassettesysteem is de armatuur in de toekomst eenvoudig uit te breiden met verschillende sensoren en kan zo in de toekomst fungeren als volwaardige smart city hub. Een open systeem waar telkens nieuwe applicaties aan worden toegevoegd. In de snel veranderende wereld is het van belang om toekomstvaste oplossingen te bieden. Deze nieuwe generatie armaturen zijn ontwikkeld vanuit onze visie op de toekomst en dankzij de modulaire opbouw en open architectuur vandaag al gereed voor ontwikkelingen van morgen.


Het idee van Sustainder dingt mee naar de Inspiratie Award, die op 16 november wordt uitgereikt op het Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht.

Deel dit artikel