Artikel

Kijkje achter de schermen bij glijbaantest

Waarom een kleine taludglijbaan plaatsen als de glijbaan ook de lucht in kan? IJslander maakt van glijbanen maatwerk. Superhoge glijbanen, met veel bochten of in één kleur, alles is mogelijk.

Zo ontwikkelde IJslander voor een klant in Denemarken een speelplaats waar glijden en klimmen twee van de speelaanleidingen waren. Op de speelplaats staan verschillende speeltoestellen, maar ook een speciaal ontworpen zes meter hoge glijbaan, verbonden en cirkelend om een klimtoren. Naast de rvs glijbaan is ook de klimtoren door IJslander ontworpen en geproduceerd. 

 

Aandeze glijbanen stelt IJslander hoge veiligheidseisen en laat ze daarom altijd TUV-certificeren. En dan is het tijd voor het echte werk: Collega’s testen als eerste de glijbaan. De glijbaantest zelf ervaren? IJslander-engineer Anne (die deze glijbaan met toren ontwierp) testte de glijbaan en deelt graag haar ervaring! Bekijk hieronder het filmpje: 

 

Dit artikel is verschenen in BuitenSpelen 01/2019. Lees meer van BuitenSpelen in onze bibliotheekDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel