Artikel

Duurzame energieoplossing voor theaterfestival De Parade

Voor theaterfestival De Parade in Den Haag heeft CBMMontfoort duurzame ondergrondse voorzieningen aangelegd in het Westbroekpark.

Reizend theaterfestival De Parade heeft begin 2018 de wens uitgesproken om geen aggregaten meer toe te passen bij het evenement in het Westbroekpark in Den Haag. Op verzoek van rondreizend theaterfestival De Parade heeft CBMMontfoort een oplossing bedacht om een het festival van evenementenstroom te voorzien.

Doelstelling

Het doel van deze aanvraag was milieuwinst, mindergeluidsoverlast en een positieve businesscase. Omdat de voorzieningen midden in het Westbroekpark moest worden aangelegd, was de keuze voor een ondergrondse stroomvoorziening snel gemaakt. Hierbij is gekozen voor de PowerPut, dit is een totaalconcept voor ondergrondse evenementenstroom. Hierbij worden terreineigenaren, veelal gemeenten, begeleid, om op een verantwoorde manier over te gaan naar een duurzame energieoplossing.

Powerput begint met het inventariseren van het energiegebruik en eindigt pas als er een langdurige samenwerking is gerealiseerd voor het in gebruik nemen van vaste duurzame energieoplossingen. In het Westbroekpark heeft deze werkwijze geresulteerd in vijf ondergrondse energievoorzieningen van 250A per stuk. De energievoorzieningen zijn volledig vervaardigd van RVS en het deksel is vervaardigd van RVS tranenplaat. Van elke energievoorziening is een kabel tracé bepaald. Aansluitend zijn de kabelberekeningen aangeleverd en zijn de Powerputten geplaatst en getest.

Tijdens het gehele proces is reizend theaterfestival De Parade volledig ontzorgd en is de complete installatie Turn-Key opgeleverd.

CBMMontfoort
Benschop
0348 – 474906
www.cbmmontfoort.nl

 

Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 2, thema ontwerp & inrichting. Je kunt hier het magazine gratis doorbladeren.

Deel dit artikel