Bedrijfsnieuws

Zo veel fietsen, zo veel fietsenrekken

Bij de inrichting van een fietsenstalling aan de Plantsoenstraat in Purmerend is rekening gehouden met het feit, dat er veel verschillende soorten fietsen geparkeerd worden. Daarom koos de gemeente voor verschillende soorten Falco-fietsparkeersystemen.

Bouwbedrijf Gebr. Winkelaar heeft, in opdracht van de gemeente Purmerend, een fietsenstalling compleet gerenoveerd. Voor de inrichting heeft men gekozen voor verschillende Falco-fietsparkeersystemen. De fietsenstalling wordt gratis bewaakt door de mensen van reïntegreerder BaanStede.

Ruimte en verscheidenheid

De fietsenstalling in de Plantsoenstraat in Purmerend is na de verbouwing een stuk lichter en ruimer ingericht. Men heeft rekening gehouden met het feit dat er veel verschillende soorten fietsen geparkeerd worden. Voorafgaand aan de bestelling van de fietsenrekken heeft de klant een rondleiding gehad bij Falco. Falco ontwikkelt en produceert het grootste deel van haar assortiment zelf, in de hoofdvestiging in Vriezenveen.


De gemeente Purmerend heeft in overleg met de projectadviseur o.a. gekozen voor het etagerek FalcoLevel Premium+. Met dit etagesysteem kunnen op een klein oppervlak veel fietsen geparkeerd worden. In Purmerend staan drie enkelzijdige FalcoLevels met acht plaatsen boven en acht plaatsen onder. Het etagerek heeft als grootste voordeel dat het ruimtebesparend is. Het rek is echter niet optimaal geschikt voor zogenaamde kratfietsen (fietsen met een rek voorop bevestigd). Voor dit soort fietsen is de Bikeeper 2.0 of FalcoCrate geschikt.


Ook aan het parkeren en opladen van de populaire e-bikes is gedacht. E-bikers kunnen hun fietsen stallen in de FalcoIon met aanleunbeugel en geïntegreerde oplaadpunten. Er zijn 28 fietsplaatsen FalcoIon gerealiseerd. Tot slot is er ruimte voor veertig fietsen die geparkeerd kunnen worden in het dubbelzijdige fietsenrek Ideaal en 29 fietsen in de enkelzijdige Ideaal.

Gratis lucht

Het stimuleren van fietsen staat hoog op de agenda in Purmerend. De gemeente investeert niet alleen in nieuwe fietsenstallingen en fietsenpaden. Ook op een ander niveau kan het fietsen worden gestimuleerd. Bijvoorbeeld met het leveren van service aan fietsers, in dit geval het aanbieden van gratis lucht middels de fietspomp FalcoBlow.

Rondleiding?

Wilt u ook advies welk fietsenrek het beste past in uw ruimte? Of een rondleiding door onze fabriek in Vriezenveen? Onze projectadviseurs helpen u graag verder!Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel