Bedrijfsnieuws

Energietransitie vraagt goede isolatie

Onze energievoorziening zal de komende decennia ingrijpend veranderen. Er is de ambitieuze doelstelling om 49 procent CO2-reductie te halen in 2030. En in 2050 moeten bovendien 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af. Dat betekent beter isoleren en gebruikmaken van duurzame warmte en elektriciteit. Recticel Insulation anticipeert op deze ontwikkeling met Eurowall® Xentro®: een thermische isolatieplaat met zeer goede thermische prestaties.

Om tot een CO2-arme energievoorziening te komen, is terugdringing van het gebruik van fossiele brandstoffen bij de opwekking van energie de grootste uitdaging. Eén van de richtingen is (aard)gasloos bouwen. Dit heeft tot gevolg dat het aantal warmtepompen in woningen snel toeneemt. Warmtepompen zijn echter vooral geschikt voor lage temperatuur verwarmingssystemen (LTV), zoals vloerverwarming. Om de woning dan comfortabel warm te krijgen, is wel goede isolatie nodig. Bij voorkeur nog beter dan de isolatie-eisen in het Bouwbesluit. Daarnaast is stap 1 bij de trias energetica altijd het beperken van de energievraag. Flink isoleren dus!

Slank isoleren met Recticel Insulation

Flink isolatie betekent vaak ook een grotere wanddikte. Dat is echter niet wenselijk, omdat dit veelal ten koste gaat van de binnenruimte, daglichttoetreding en het gewicht van de draagconstructie. Met de hoogwaardige isolatieplaat Eurowall® Xentro® speelt dat probleem niet. Deze PU-hardschuim isolatieplaat voor spouwmuren heeft namelijk een lambda isolatiewaarde van slechts 0,019 W/mK waardoor u slanker kunt isoleren. Bij een dikte van 120 mm is de RD-waarde maar liefst 6,30 m2K/W. Met een dikte van slechts 80 mm behaalt u al een RC-waarde (van de hele gevelconstructie) van 4,50 m²K/W, waarmee aan de Bouwbesluiteis voor gevels voldaan wordt. Bij de toekomstige regelgeving wordt met een beperkte dikte ook sneller voldaan aan de BENG-1 eis, een optimale schil. Met Eurowall® Xentro® bent u dus in ieder geval klaar voor de toekomst!

www.recticelinsulation.nlDit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel