Bedrijfsnieuws

Abos BV verhuisd naar groter en moderner pand

Op 15 december 2019 is ABOS verhuisd naar een groter en moderner pand. Dick van Rooij van ABOS hierover: “Al geruime tijd zagen we dat onze huidige locatie te klein werd voor de huidige en toekomstige werkzaamheden. Want ook ABOS heeft nieuwe ideeën en ontwikkelingen in de nabije toekomst die het noodzakelijk maken om uit te breiden.”

“De zoektocht naar een nieuw pand was nog niet zo simpel. Want ons wensenlijstje was best wel groot. Een belangrijke wens was dat we graag een pand wilden dat ook in het huidige klimaat zou passen. Want ook voor ABOS is de CO2-prestatieladder bij aanbestedingen niet meer weg te denken. Daarnaast draagt ook ABOS graag zijn steentje bij om het klimaat leefbaar te houden voor onze kinderen in de toekomst. We zijn dan ook steeds bezig om te kijken hoe we het milieu minder kunnen belasten.

 

De verhuizing naar dit nieuwe pand is dan ook een grote stap in die richting. Met 480 zonnepanelen op het dak is het pand bijna zelfvoorzienend. Daarnaast is ook op allerlei andere gebieden gedacht aan het klimaat. Zo is er een warmtepomp die het pand van warmte voorziet en is overal ledverlichting aanwezig. Wij zijn dan ook supertrots. In dit pand kunnen we de komende jaren weer vooruit.

 

De volgende stap is zorgen dat we elektrisch kunnen gaan rijden. Maar met onze volledig ingerichte bussen is dat nog wel een uitdaging. Vooral de reikwijdte is nog iets waar veel aan gesleuteld zal moeten worden, wil het praktisch inzetbaar zijn. We repareren en inspecteren in heel Nederland en België en hebben zelf een aantal recreatieparken in het zuiden van Frankrijk waar we binnenkort hopen te starten. We doen nu nog alles vanaf één locatie om de lijnen kort te kunnen houden, maar wellicht willen we onze doelstellinghalen, CO2 neutraal, zullen we daar ook eens naar moeten kijken in de toekomst.


Kortom wij zijn klaar voor de toekomst, maar nog niet klaar genoeg. 
Altijd blijven zoeken naar nieuwe innovaties en mogelijkheden is onze doelstelling. En daarbij lopen we graag voorop.”Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel