Bedrijfsnieuws

'Open standaarden noodzakelijk voor ontwikkeling Smart Mobility en Smart Cities'

Intertraffic 2016, een keur aan Nederlandse Smart-Mobilityspelers, waaronder Dynniq. Een gesprek met CEO Cees de Wijs, over de visie van Dynniq op het grote avontuur van Smart Mobility, van connected cars naar coöperatieve systemen en autonoom rijden.

Dynniq is een dynamisch, high-tech en innovatief bedrijf dat zich richt op het hart van de Smart Mobility-ontwikkelingen: slimme communicatietechnologie en software. De Wijs: "Onder het motto ‘energising mobility’, ontwerpen, engineeren, beheren en onderhouden wij slimme technologie zodat onze klanten de energie- en mobiliteitsstromen naar wens kunnen managen."

 

Innovatie

"Wij richten ons op innovatie met focus op het beheersen en optimaliseren van stedelijke en interstedelijke energie- en verkeersnetwerken. Wij vragen ons bijvoorbeeld af hoe we de stroom die door stedelijke vervoersbedrijven als RET, HTM en GVB niet wordt gebruikt, kunnen terugbrengen naar het grid en beschikbaar kunnen maken voor andere toepassingen. Verder koppelen wij bijvoorbeeld kruispunteninformatie (Greenflow), zodat het naar wens dynamisch voorrang geven aan stedelijke distributie of andere verkeersstromen of modaliteiten mogelijk is. Ook op het gebied van parkeer- en tunnelsystemen bieden wij innovatieve technologische oplossingen."

 

"Wij onderscheiden ons in de essentiële software voor intelligente infrastructuur en verkeerssystemen. Met deze focus realiseren we connected cars, coöperatieve systemen en is het autonoom rijden mogelijk. De recente Truckplatooningproef over de snelweg laat de mogelijkheden zien. Het slim en veilig kunnen in- en uitvoegen bij op- en afritten is de volgende stap."

 

Smart Mobility en Smart Cities

"Naast de productontwikkelingen maken we ons sterk voor de marktontwikkeling. We zijn gesprekspartner voor (inter)nationale kennis- en netwerkorganisaties en leveren expertise op het gebied van noodzakelijke ICT-randvoorwaarden voor Smart Mobility en Smart Cities. Open standaarden zijn namelijk noodzakelijk voor de ontwikkeling van Smart Mobility en Smart Cities."Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel