Bedrijfsnieuws

Faay Vianen is BIM-ready

Bouwen met BIM (Building Information Modeling) wordt de toekomst. Faay Vianen introduceert op de website faay.nl de BIM-modellen van álle Faay-wandsystemen. Hiermee behoort Faay tot de koplopers binnen zijn sector.

 

BIM (Building Information Modeling) is een methodiek om binnen de bouw beter samen te werken en daardoor faalkosten te drukken. Faay streeft er altijd al naar om bouwen zo gemakkelijk en dus zo foutloos mogelijk te maken. De BIM-ontwikkelingen sluiten naadloos aan op Faay's visie. Daarom heeft Faay de afgelopen maanden hard gewerkt om het complete wandassortiment te vertalen naar BIM-modellen. De komende maanden zullen ook de andere Faay-producten worden omgezet naar BIM-specificaties.

 

Faay-producten in BIM

BIM is bedoeld om het ontwerp, de bouw en het beheer van bouwwerken te verbeteren en zo faalkosten te verminderen. BIM heeft vele bijkomende voordelen. Zo berekent BIM automatisch hoeveel Faay-wandpanelen men nodig heeft zodra wanden in het model zijn geplaatst. Ook kan BIM twee- en driedimensionale werktekeningen produceren; die moeten nu nog handmatig in AutoCAD worden gemaakt. Op termijn zijn de BIM-specificaties van Faay-producten zelfs koppelen aan 'wall trough'-filmpjes op tablet, om opdrachtgever direct een compleet beeld van het eindresultaat te  tonen. Ook zal Faay de BIM-modellen in de toekomst koppelen aan de STABU-bestekken. Tot slot maakt BIM internationaal werken een stuk eenvoudiger, omdat alle BIM-modellen in het Engels zijn gesteld.

 

www.faay.nlDit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel