Bedrijfsnieuws

Virtueel simuleren & testen

Virtual Reality (VR) en Artificial Intelligence geven veel toepassingen een intensere beleving. Het vergemakkelijkt de communicatie en veel mensen worden bereikt met hetzelfde beeld.

Deze ontwikkelingen en technieken zijn ook waardevol in de inframarkt, waarbij VR een waardevolle aanvulling is op bijvoorbeeld verificatie- en validatieprocessen en bij het opleiden en trainen. Door 3D-BIM-modellen te koppelen aan het logische integrale ontwerp van technische installaties worden scenario’s geïnitieerd en meebeleefd.


Validaties

In de ontwerpfase kan – voorafgaand aan de (vaak onomkeerbare) realisatie – een aantal zaken gevalideerd worden: Is het geheel aan installaties op de juiste plaats geïnstalleerd? Zit de apparatuur elkaar niet in de weg, hebben camera’s vrij zicht en kan vervanging van installaties goed worden uitgevoerd? Voldoet het gedrag van deze installaties bovendien aan de verwachting van iedere betrokken stakeholder (voldoen voorgeschreven processen aan de verwachting op gebied van voortgang, timing, onderlinge beïnvloeding bij happy en unhappy flows)? En tot slot: voldoen ook de vlucht- en aanvalsplannen aan de verwachtingen van de stakeholders?


Virtueel valideren reduceert in de ontwerpfase het aantal onverwachte issues in de volgende projectfases. Dit geeft een significante reductie van de faalkosten, omdat deze defecten, die zich mogelijk anders pas na de bouwactiviteiten openbaren, al in de ontwerpfase gecorrigeerd kunnen worden.

 

Meer informatie op Verkeer, Mobiliteit & Parkeren

Soltegro
www.soltegro.nl
Stand 1.709Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel