Bedrijfsnieuws

Complete systemen voor platte én hellende daken

Eén gezamenlijk aanbod voor platte en hellende daken. Als onderdeel van BMI Group werken BMI Monier en BMI Icopal nauw samen om de prestaties van daksystemen continu te verbeteren. Met als thema “Uw dak, Ons vak” introduceert BMI Nederland op Building Holland beheersystemen voor het onderhoud van platte en hellende daken en diverse nieuwe producten.

Beheersystemen voor optimale prestaties

Alle producten van BMI Monier en BMI Icopal worden in eigen beheer ontwikkeld, getest en in eigen fabrieken geproduceerd. Dat geldt ook voor alle daksysteemcomponenten. Een dak van BMI is dan ook geen verzameling van losse onderdelen, maar een zorgvuldig opgebouwd systeem. Alle componenten zijn volledig op elkaar afgestemd. Architecten, bouwbedrijven, woningcorporaties, zorginstellingen en scholen profiteren dagelijks van deze systeembenadering van het dak. Want omdat elk dak op het hoogste niveau moet blijven presteren zijn er, op basis van alle kennis en ervaring, dakbeheersystemen ontwikkeld. Gebouweigenaren of –beheerders krijgen daarmee maximale grip op kwaliteit, duurzaamheid en kosten. Tijdens de volledige levensduur van het gebouw.

Specificatieteam

BMI ontwikkelde deze beheersystemen voor zowel nieuwbouw als renovatie. Uitgangspunt vormen de eisen die aan het dak gesteld worden. BMI denkt als producent én leverancier al vanaf de tekentafel mee en adviseert bij elke fase van de bouw van het daksysteem. Dit levert veel voordelen op: lagere exploitatiekosten, lagere bouw- en faalkosten, kortere bouwtijd en een daksysteem dat op het allerhoogste niveau blijft presteren. Met dit doel heeft BMI Nederland het Specificatieteam opgezet. John Veenman en Stijn Heesakkers, beiden specificatiespecialist bij BMI Nederland, zullen op de beurs aanwezig zijn om inzicht te geven in de vele keuzes die gemaakt kunnen worden om een optimaal presterend daksysteem te bouwen.


Specificatiespecialisten John Veenman (l) en Stijn Heesakkers (r) adviseren tijdens de beurs over daksystemen. 

Introductie van nieuwe betonnen dakpan Tegalit

Met de nieuwe betonnen dakpan Tegalit zet BMI Monier een nieuwe standaard in de dakpanindustrie. De Tegalit dakpan is geproduceerd met de door BMI Monier ontwikkelde Protegon technologie en is daardoor sterker en gladder. De met Protegon geproduceerde dakpannen hebben een langere levensduur, zijn minder gevoelig voor vuil en aanslag en behouden langdurig hun kleur. De Tegalit dakpan is rondom omgeven door een poriën afsluitende micromortel die niet alleen zorgt voor een gladder oppervlak maar ook voor een betere reflectie van infrarood straling. Dit verbetert het binnenklimaat van het gebouw en verlaagt de energiebehoefte voor koeling. De moderne, strakke uitstraling van de nieuwe betondakpan vormt een optimale combinatie met het geïntegreerde Monier VI90 zonnestroom-systeem voor een duurzaam dak. Tegalit is beschikbaar in zeven kleuren, van klassiek rood tot diep zwart en leverbaar als compleet daksysteem. Alle hulpstukken en daksysteemcomponenten van Tegalit zijn op maat ontwikkeld en streng getest.

Stikstofoxiden uit de lucht halen met Noxite

Op Building Holland is er ook aandacht voor het innovatieve dakbedekkingssysteem van BMI Icopal voor platte daken: Noxite. Noxite zuivert de lucht van schadelijke stikstofverbindingen door ze om te zetten in onschadelijke deeltjes. Deze worden vervolgens door regen en wind afgevoerd. De effectieve werking van Noxite is blijvend; elk plat dak dat voorzien is van Noxite helpt dagelijks mee de lucht te zuiveren wordt steeds vaker toegepast bij nieuwbouw en renovatie van platte daken. Onderzoek door TNO heeft de zuiverende werking van deze duurzame en recyclebare dakbedekking bewezen.


BMI Nederland vindt u op stand nummer: 10.16Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel