Bedrijfsnieuws

Veilig doorrijden in tunnels dankzij Adaptief File Management

De Maastunnel in Rotterdam wordt de komende jaren flink gerenoveerd. De tunnel krijgt een veiligheidssysteem dat het verkeer bij calamiteiten in beweging houdt. Technolution ontwikkelt dit Adaptief File Management (AFM) systeem

Vanwege de status van rijksmonument wordt er in de Maastunnel langsventilatie toegepast. Die stuwt lucht met 15 km/uur in de rijrichting. Het AFM-systeem moet bewerkstelligen dat het verkeer in de Maastunnel te allen tijde minimaal 15 km/uur kan rijden. Zo wordt het verkeer in de tunnel bij een calamiteit niet 'ingehaald' door rook of dampen.


Het systeem werkt daarnaast continu aan het op peil houden van de doorstroming, de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit rond de tunnel. Het levert ondersteuning in afwijkende situaties waarbij de tunneloperator handmatig ingrijpt.


AFM regelt van A15 tot A20

Om de doorstroming in de tunnel op gang te houden, zorgt AFM voor voldoende ruimte op het verkeersnetwerk rondom de tunnel. AFM regelt de verkeerslichten ver vóór en na de tunnel en spreidt het verkeer over een groot deel van het stedelijk wegennet tussen de A20 in het noorden en de A15 in het zuiden. Daarbij wordt rekening gehouden met het overige verkeer in de stad en met de leefbaarheid.

 

Meer informatie op Verkeer, Mobiliteit & Parkeren

Technolution
www.technolution.nl
Stand 2.091Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel