Bedrijfsnieuws

Ventilair, partner in ventilatie voor BENG/NOM-projecten

Nieuwbouw of renovatie, energiebesparing staat bij veel projecten bovenaan de agenda. We isoleren massaal onze gebouwen, maar er is een keerzijde; des te beter we onze gebouwen isoleren des te moeilijker verse lucht een weg naar binnen kan vinden.

Als voorkeurspartner van BENG Nederland hebben wij ervaring in BENG (bijna energieneutrale gebouwen) en Nul-op-de Meter-projecten. Hierin denken wij mee over energiebesparende totaaloplossingen zonder in te leveren op de kwaliteit en het comfort van het binnenklimaat.

Ventilatieconcept van A tot Z 

Wij zijn dikwijls al in het voortraject betrokken en bieden desgewenst ondersteuningtijdens de uitvoering of nazorg van projecten.Wij zijn de ventilatiespecialist die als collega naast u staat. Onze ontwikkelingen zijn erop gericht om zowel de installateur als de eindgebruiker te ontzorgen. Dit blijkt ook uit het ventilatietotaalconcept dat we leveren, een compleet ventilatiesysteem inclusief flexibel luchtverdeelsysteem, WTW-unit, geïsoleerde kanalen, dakdoorvoer en ons nieuw ontwikkelde regelbare ventiel.

Meedenken in een totaaloplossing 

Als voorkeurspartner van BENG Nederland hebben we een totaaloplossing doordacht voor renovatieproject Lindenhove in Apeldoorn. Deze serviceflat uit 1973 wordt geheel gerenoveerd en alle 180 appartementen, kantoren en gezamenlijke ruimtes worden voorzien van een ventilatieoplossing met warmteterugwinning. Door deze renovatie zal het energieverbruik met 80 procent afnemen en wordt een optimaal en comfortabel binnenklimaat gerealiseerd. 


Dit artikel is verschenen in de Building Holland Special 2019. Lees meer van deze special in onze bibliotheek

 Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel