Bedrijfsnieuws

Q-Park groeit verder in Amsterdam en Dresden

Met parkeergarage Ravel op de ZuidAs, tekende Q-Park deze week voor haar 22e parkeerlocatie in de hoofdstad. De parkeerfaciliteit wordt nieuw gebouwd, gaat 350 parkeerplaatsen tellen en komt onder het voetbalveld van Amsterdamsche Football Club (AFC) te liggen. Vrijwel tegelijkertijd met deze ondertekening, sloot Q-Park in Duitsland eveneens een langjarig exploitatiecontract van de parkeergarage bij nieuwbouwproject ‘Haus Postplatz’ in Dresden. Beide parkeergarages zijn in 2018 operationeel.

Met gepaste trots verwelkomt algemeen directeur van Q-Park Nederland en Duitsland, Mark van Haasteren, de laatste aanwinst. “We zijn erg verheugd dat we deze toplocatie aan ons portfolio kunnen toevoegen. Amsterdam is voor ons van strategisch belang; zeker als het de ZuidAs betreft. Met Q-Park Mahler, Q-Park Symphony en Q-Park Eurocenter is dit al weer onze vierde locatie in het belangrijkste zakendistrict van Nederland. De ontwikkelingen gaan er snel. Ik verwacht dan ook niet dat dit onze laatste acquisitie daar is. Maar wel een hele mooie. Binnen de ZuidAs ligt deze parkeergarage op een uitstekende plaats.”

 

RAI

De parkeergarage zal met name bezoekers voor de omliggende kantorencomplexen en AFC gaan bedienen, maar ook als overlooplocatie dienen voor de RAI. Speciaal voor de bereikbaarheid daarvan zal er een voetgangerstunnel onder de A10 aangelegd worden.

 

Groei

Van Haasteren: “Deze acquisitie sluit heel goed aan bij onze ambitieuze groeidoelstellingen in Nederland. Een streven dat nog eens onderstreept wordt door de opening deze week van onze vijfde parkeergarage in Groningen: Q-Park Oosterpoort.”

 

Dresden

In Dresden zal de nieuwe parkeergarage ‘Haus Postplatz’ 160 plaatsen tellen. Q-Park komt hiermee op een totaalaanbod van boven de duizend parkeerplaatsen in de binnenstad van de hoofdstad van de deelstaat Saksen.

 

Over Q-Park

Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 835.000 parkeerplaatsen verdeeld over 6.195 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. 

 

Q-Park Nederland telt 262 parkeerfaciliteiten, waaronder 97 P+R terreinen.

 

Q-Park is tijdens EXPO REAL, ‘Europe's largest real estate and investment trade fair’, van 4 tot en met 6 oktober in München te vinden in hal A2 - stand 522. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel