Bedrijfsnieuws

Formica Group presenteert vernieuwde ColorCore®-collectie

Formica Group presenteert de vernieuwde ColorCore®-collectie van Formica Group, met een nog meer uitgebreide keuze uit kleuren en structuren, wat het creatieve potentieel van het door-en-door gekleurde product nog vergroot. Daarnaast kreeg de nieuwe collectie een FSC®-label en combineert ze dus een milieuvriendelijke design met uitgebreide creatieve mogelijkheden.

Dankzij de homogene kleur die afrekent met de donkere lijn die vaak wordt geassocieerd met conventioneel laminaat, staat ColorCore® bekend als een innovatief materiaal dat wordt gebruikt door architecten en designers, maar ook door kunstenaars, juweliers en meubelmakers. Van de Fish Lamps die Frank Gehry voor het eerst in de jaren 1980 ontwierp, tot de recentere campus van het Masdar Institute of Science and Technology in het Midden-Oosten, een realisatie van Foster & Partners: ColorCore® wordt overal ter wereld ingezet in projecten omdat de collectie prachtige op de laatste trend afgestemde decoren levert die bovendien bijzonder sterk en duurzaam zijn. Met de kern van de plaat afgestemd op het decoratieve oppervlak, kan Colorcore worden gezandstraald, gegraveerd en gefreesd wat originele designs oplevert. Het is ook mogelijk om gelaagde 3D-oppervlakken te creëren.Formica Group heeft vijf nieuwe decoren geïntroduceerd welke geïnspireerd zijn op de nieuwste designtrends, verkrijgbaar in acht oppervlaktestructuren, waaronder PlexTM, winnaar van de Red Dot Award, en de slijtbestendige hoogglansstructuur AR Plus®. Deze aanvullingen maken de collectie nog breder toepasbaar, inspelend op esthetische én praktische eisen van architecten en interieurontwerpers.
 

Decoren

CC0949 White, een van de vijf nieuwe decoren, volgt met haar heldere, zuivere wit de trend van het decennium. “Of we het nu hebben over technologie of interieurinrichting, de kleur wit vertegenwoordigt ons moderne, op technologie gebaseerde leven en ons verlangen naar eenvoud en puurheid”, vertelt Eva Hoernisch, design manager bij Formica Group Europe. “Door haar minimalisme doet de kleur het uitstekend in combinatie met felle kleuraccenten. Wit is een natuurlijke kleur die het licht reflecteert, en past prachtig bij natuurlijke materialen als hout. Zo creëer je dan weer een traditionelere look.”
 

Afwerkingsopties

Formica Group biedt niet alleen een grotere keuze aan kleuren maar introduceert ook nieuwe structuren in de collectie om unieke decoren te onwikkelen  met meer diepgang. Die tastbare eigenschappen creëren bijzondere, indrukwekkende interieurs die uitnodigend en inspirerend werken. Structuren kunnen subtiel of net opvallend zijn. Ze maken van een thema of interieur een mooi geheel of voegen net een blikvanger toe voor een heel eigen uitgesproken look.

 

Formica Group lanceert de hoogglansstructuur AR Plus®, PlexTM, RigatoTM, MicroDotTM, SculptedTM, LinewoodTM, Satin NDFTM en Matte 58 en maakt daarmee een breed scala aan toepassingen mogelijk, voor ieder wat wils.


De ultramoderne structuur
PlexTM voelt aan als fris textiel en is geïnspireerd op geweven satijnzijde. Met haar elegante reflecties en heerlijke textuur creëert ze een authentieke esthetiek en voegt ze een extra dimensie toe aan ColorCore® in White, Polar White en Black.

 

Daarnaast is de kracht van ColorCore®  gecombineerd met de hoogglansstructuur AR Plus®. Een technologie welke een oppervlak creëert dat dubbel zo goed scoort als standaard hoogglanslaminaat, wat het zeer goed bestand maakt tegen slijtage en krasvorming.
 

Toepassingen

De vernieuwde ColorCore®-serie biedt een veelzijdigere en grotere keuze. De collectie past in allerlei omgevingen  en kan worden gebruikt voor horizontale en verticale interieurtoepassingen, met name op plaatsen waar duurzaamheid en een langdurig mooie look fundamenteel zijn, zoals in de retail en meubelsector. ColorCore® is schokbestendig, waardoor het een bijzonder populaire afwerking maakt voor keukenbladen, uitgiftebalies, deuren en werkvlakken, wandbekleding  en meubels.


Duurzaamheid

De ColorCore®-serie is standaard FSC®-gecertificeerd, met een FSC® 70% Mix-label. Steeds vaker wordt voor commerciële en residentiële projecten een beroep gedaan op gecertificeerde houtproducten die kunnen bijdragen aan Green Building-systemen, zoals Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). FSC®-gecertificeerd laminaat is nu standaard beschikbaar in het grootste deel van het Europese productportfolio van Formica Group.


Formica
®-laminaat beschikt over het GREENGUARDTM Indoor Air Quality-certificaat, de belangrijkste erkenning voor producten met een lage emissie.


Formica Group is bovendien de eerste laminaatfabrikant ter wereld die het Carbon Reduction-label van Carbon Trust toegekend kreeg voor haar producten.


In 2013 vierde Formica Group, uitvinder van het hogedruklaminaat, 100 jaar uitvinding, innovatie en  toonaangevend design. Formica Group werkt nauw samen met architecten, designers en ontwerpers, en is daarom uitstekend geplaatst om nieuwe innovatieve producten en decoren aan te bieden die inspelen op de behoeften van de markt en de huidige designtrends aanvullen. Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel