Bedrijfsnieuws

ENKA: van kunstzijde naar nieuwe wijk

Toen de vraag naar textiel in het midden van de negentiende eeuw toenam vond men in de productie van kunstzijde de perfecte oplossing. De eerste Nederlandse fabriek (ENKA, afkomstig van de letters N en K van de Nederlandse Kunstzijdefabriek) werd in 1911 opgericht en vestigde zich in Arnhem. De toenemende vraag resulteerde in 1922 in de opening van een tweede vestiging in Ede.

In het begin van deze eeuw werd de productie van kunstzijde in Nederland te kostbaar, als gevolg daarvan sloot ENKA Ede in 2003 definitief haar deuren. In april 2008 werd begonnen met de sloop om plaats te maken voor een nieuwe woonwijk. Een aantal monumentale fabriekspanden zijn echter behouden en hebben een nieuwe bestemming gevonden. In een van deze industriële fabriekspanden heeft BREEDVELD een prachtige meetingroom mogen verrijken met een van haar flexibele wandoplossingen. De vergaderruimte is voorzien van een paneelwand met zachte bedekking inclusief bedrijfslogo. Zo maakt men in een handomdraai van één grote meetingroom twee kleinere vergaderruimtes. Deze wand is naast functioneel en waanzinnig in uiterlijk tevens onovertroffen op geluidstechnisch vlak. Dankzij de houten doosconstructie in combinatie met de zachte wandbedekking hoort men in deze ruimte niets van wat er achter de wand gebeurt.  

Over BREEDVELD

Met haar mobiele wandsystemen haalt BREEDVELD het beste uit elke ruimte. De focus ligt op flexibiliteit, duurzaamheid, esthetiek, gebruiksvriendelijkheid en klanttevredenheid. Dat geldt voor alle producten: van eenvoudige paneelwand tot ingenieuze dubbelwandige (smart)glaswand. Dat de BREEDVELD-wanden er kwalitatief hoogwaardig uitzien, spreekt voor zich. Een groot deel van de kwaliteit is echter niet zichtbaar. Deze ligt verborgen in de geperfectioneerde mechanieken die draaien op degelijk en uitvoerig getest materiaal. Het resultaat: soepel verplaatsbare en stabiele wanden met een ongekend lange levensduur. 


BREEDVELD staat op 25, 26 en 27 januari op de
vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht. Bezoek onze stand -B17- en laat u inspireren!Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel