Bedrijfsnieuws

Vakgebied verkeerskunde ongekend populair

In 2020 wil iedereen verkeerskundige worden. Althans, dat zou je vermoeden als je kijkt naar de inschrijvingen voor de Post-hbo opleiding verkeerskunde. DTV Consultants organiseert sinds begin deze eeuw elk jaar deze praktijkgerichte opleiding. In 2020 zullen naar verwachting voor het eerst drie groepen studenten aan de opleiding starten.

Deelnemers leren vlot en gedegen de complete basis van het verkeerskundige vak kennen:

  • Waar houdt het vakgebied verkeerskunde zich mee bezig? En wat is de rol van de verkeerskundige?
  • Hoe hangen zaken zoals ontwerp, mobiliteitsmanagement en verkeersmanagement met elkaar samen? En hoe beïnvloeden deze zaken elkaar?
  • Vaardigheden voor het analyseren van verkeerskundige problemen.
  • Inzicht in bestuurlijke, beleidsmatige, ambtelijke en maatschappelijke kanten van verkeerskundige planvormingsprocessen.

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvangen deelnemers het door werkgevers zeer gewaardeerde diploma “Post-hbo opleiding Verkeerskunde”. Dit maakt de opleiding geschikt voor professionals die willen doorgroeien én voor zij-instromers.


De eerste lichting is gestart op 24 januari. Voor april en september staan de volgende edities op de rol. Er zijn nog plaatsen vrij om dit jaar te starten, maar belangstellenden moeten wel snel zijn.

 

Meer informatie en inschrijvenDit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel