Bedrijfsnieuws

BUVA's digitale dienstverlening; een one-stop-shop in de bouw

Op Building Holland 2020 presenteert BUVA zich als ‘One-stop-shop’, waar professionals terechtkunnen voor productinnovaties en advies. Zo laat BUVA zien hoe zij alle accessoires voor een bouwproject kan leveren, precies op tijd, met de nodige innovaties onder de mantel.

“Als organisatie zijn we druk bezig om ons communicatieverkeer op het gebied van offertes, orderverwerking en facturatie nog verder te versimpelen”, vertelt Marius van Zanten, verkoopleider bij BUVA. “Niet alleen door online bestellingen in onze webshop te promoten, maar ook door het digitaal vastleggen en afhandelen van klantgegevens, offertetrajecten, verkoop- en productieorders, materiaalgegevens en bestellingen uit voorraad. Bovendien
kunnen wij ondersteunen in BIM-projecten, waardoor onze klanten én wij nog sneller, efficiënter en zonder faalkosten kunnen werken en leveren. Tijdens Building Holland geven we een inkijkje in onze mogelijkheden.”

Digitaal bestellen 

Klanten hebben bij BUVA keuze uit verschillende bestelopties. Zo kunnen groothandels en fabrikanten die dat wensen, nieuwe orders eenvoudig vanuit hun ERP-software naar BUVA verzenden. “Veel klanten maken hierbij gebruik van SALES Standaard; een berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector dat eenvoudig in het ERP-systeem van BUVA kan worden ingelezen en verwerkt”, vertelt Van Zanten. “Maar ook een onderlinge koppeling middels XML- of CSVbestanden is mogelijk, evenals bestellen via onze bestelapps. Onze klanten én hun digitale mogelijkheden zijn hierbij altijd aan zet. Dat wordt zeer op prijs gesteld.”


JIT-delivery 

Net zo belangrijk voor het proces is het snel en efficiënt produceren en leveren. waarmee alle benodigde producten op een rolcontainer worden geleverd. Een groot voordeel daarvan is dat het hiermee mogelijk wordt om dit rechtstreeks in een productlijn in te zetten. Een andere bijkomstigheid is dat het niet meer noodzakelijk is om voorraden te hebben. Daarnaast is er een minimalisatie van de afvalstroom, waardoor circulair bouwen sneller binnen handbereik komt.

Ontwikkelingen conform de huidige én toekomstige eisen

Bij de ontwikkeling van alle BUVA-producten worden huidige én toekomstige eisen als uitgangspunt genomen. Bijvoorbeeld ten aanzien van Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). De BUVA-projectbegeleiders helpen aannemers, installateurs en bewoners graag om de juiste producten voor ieder project te berekenen, selecteren én installeren. Bovendien zijn we druk bezig om ons communicatieverkeer op het gebied van offertes, orderverwerking en facturatie nog verder te versimpelen, zodat nog sneller, efficiënter en zonder faalkosten gewerkt kan worden. Ook verzorgen we trainingen op maat, met als ultieme doel dat onze nieuwbouwwoningen nu al aan de BENG-eisen voldoen en zo duurzaam mogelijk geklimatiseerd worden.


Het volledige artikel leest u in de Building Holland Special, een co-productie van Stedebouw & Architectuur en Duurzaam Gebouwd. U vindt de special op de beursvloer van Building Holland. Komt u ook?Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel