Bedrijfsnieuws

Phoenix Contact en verkeersinfrastructuur

Complexe installaties die uitvalbestendig moeten functioneren, vereisen intelligente automatiseringsoplossingen. Dit geldt voor bijvoorbeeld verkeerswegen, infrastructurele bouwwerken of luchthavens.

Phoenix Contact biedt hiervoor een uitgebreid productenprogramma met remote communicatietechniek, veilige communicatienetten en krachtige overspanningsbeveiliging tot en met redundante besturingen. Al deze afzonderlijke componenten kunnen perfect op een individueel project worden afgestemd en op maat in een totaaloplossing worden ingepast.

 

QPD-installatiesysteem

Een van de oplossingen die Phoenix Contact toont tijdens Verkeer, Mobiliteit & Parkeren is het QPD-installatiesysteem. Hiermee kunnen kabels snel, eenvoudig en zonder speciaal gereedschap worden aangesloten. Het productenprogramma dekt aderdoorsneden van 0,5 mm² tot en met 6 mm² af. Daarmee is QPD geschikt voor vermogens tot 690 V/40 A bij de energieverdeling in breed vertakte machines, installaties en gebouwen. Voor applicaties met beperkte installatieruimte is er de compacte productgroep van 0,5 mm² tot en met 1,5 mm². Er zijn naar keuze vaste en steekbare varianten leverbaar en verdelers met maximaal vier aansluitingen. Met de IDC-snelaansluittechniek van het installatiesysteem kan tot 80 procent op de aansluittijd worden bespaard. Een ander voordeel zit in de robuuste bouwvorm, waardoor het systeem in allerlei toepassingen gebruikt kan worden. Het systeem voldoet aan beschermklasse IP68 en IP69K alsmede slagvastheid IK07. Het productenprogramma omvat wanddoorvoeren, kabelverbinders, connectoren en H- en T-verdelers.

 

Meer informatie op Verkeer, Mobiliteit & Parkeren

Phoenix Contact
www.phoenixcontact.nl
Stand 2.020



Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel