Bedrijfsnieuws

Mobiel betalen in parkeergarages van bedrijven en particulieren

Mobiel betalen in parkeergarages van hotels, bedrijven en particulieren is nu mogelijk voor gebruikers van de populaire Parkeer App Parkmobile. Parkmobile heeft in samenwerking met haar partner ParkBee diverse parkeergarages van verschillende bedrijven en appartementencomplexen (VVE) beschikbaar gesteld. Gebruikers van Parkmobile kunnen de slagboom met één druk op de knop openen en de parkeerkosten achteraf betalen via de Parkmobile App.

De samenwerking tussen Parkmobile en ParkBee biedt Verenigingen van Eigenaren de mogelijkheid om bestaande parkeerplekken efficiënt in te zetten. Door in de Parkmobile App deze afgesloten parkeerplekken aan te bieden op tijden dat ze beschikbaar zijn, kan een Parkmobile gebruiker op exclusieve locaties in het centrum van de stad of in de buurt van toeristische trekpleisters parkeren. Hiermee neemt niet alleen de frustratie van het zoeken naar een parkeerplek af, maar kan het ook een significante bijdrage leveren aan het verminderen van het zoekverkeer. In de meeste gevallen zal de parkeerder ook voordeliger uit zijn. De beheerder van het parkeerterrein kan zelf de beschikbare tijden en plekken instellen.


Zo werkt het

Het is niet noodzakelijk om van tevoren een parkeerplaats te boeken. In de Parkmobile App worden de aangesloten parkeergarages aangegeven en ook bij de garages zelf zijn herkenbare borden geplaatst.


  1. De automobilist rijdt naar de slagboom, opent de Parkmobile App en selecteert de garage.
  2. Vervolgens drukt hij/zij op ‘Open Slagboom’ en bevestigt de actie.
  3. Bij het uitrijden drukt de automobilist weer op ‘Open Slagboom’ in de App en verlaat de garage. De parkeerkosten worden automatisch via Parkmobiel afgerekend.


Parkmobile en ParkBee bieden bij de start al direct negen parkeerplaatsen aan in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Helmond en Rotterdam. Met diverse andere partijen zijn gesprekken al in een ver gevorderd stadium om nog meer locaties te sluiten. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel