Bedrijfsnieuws

Vlaams openbaar vervoer op afstand beheerd

Alphatron Security Systems heeft een managementsysteem ontwikkeld voor het beheer van voertuigen op afstand. Hierdoor is het mogelijk om alarmmeldingen centraal te genereren en te zorgen voor een snelle opvolging. Ook kan het systeem zorg dragen voor beheer op afstand. Het bedrijf is eind 2012 een samenwerking aangegaan met Hikvision voor mobiele toepassingen. Hikvision is een specialist op het gebied van camerabewaking en van NVR/DVR’s.

Vlaamse aanbesteding

De speciale digitale recorders zijn door Hikvision voorzien van software die in nauwe samenwerking met Alphatron is ontwikkeld. Door deze aspecten en een overtuigende demonstratie is de aanbesteding van de Vlaamse Vervoersmaatschappij de Lijn na vijf jaar opnieuw gegund aan het bedrijf. Dit jaar nog worden meer dan 500 voertuigen voorzien van een camerasysteem met een 3G of in de toekomst 4G liveverbinding bij calamiteiten. Ondanks dat de Lijn tevreden was met de geleverde prestaties van Alphatron was er in de aanbesteding geen ruimte voor voorkeuren. Het bedrijf moest net als de andere aanbieders overtuigen in prijs, kwaliteit, functionaliteit en flexibiliteit.

 

Camerasysteem met beheer op afstand

Uiteindelijk zullen er meer dan 2.200 bussen en trams in Vlaanderen rondrijden welke door  Alphatron voorzien zijn van een camerasysteem. Tevens zullen deze op afstand  beheerd worden om de garantie te hebben op een goede werking. Samen met Hikvision wordt gekeken hoe de camerabewakingslijn verder kan worden ontwikkeld, zodat ook de nieuwe apparatuur voldoet aan de huidige eisen en wensen.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel