Bedrijfsnieuws

Speeltoestel in nieuw en veilig jasje

Niet alle speeltoestellen kunnen op locatie gerepareerd of onderhouden worden. Door AVO Speeltoestellen te gebruiken, kunt u de toestellen naar de fabriek in Tilburg sturen voor een grote onderhoudsronde en opknapbeurt.

Alle AVO Speeltoestellen zijn zo gemaakt dat ze demontabel zijn, hierdoor zijn ze o.a. makkelijk te verplaatsen, te repareren, maar ook makkelijk te hercoaten zodat ze langer mee kunnen. Zo kan een toestel een tweede of derde leven gegeven worden.
 

Een nieuw leven

Als beheerder van de speeltuin en of openbare ruimte bent u verantwoordelijk voor het onderhoud van de speeltuin. Hierbij houdt u onder andere rekening met het nakijken van de onderdelen op slijtage en de kwaliteit van de ondergrond. Echter kunnen niet alle reparaties in het veld na vele jaren speelplezier gerepareerd worden. Hiervoor kunt u de AVO Speeltoestellen terug laten gaan naar de fabriek in Tilburg voor een grote onderhoudsronde en opknapbeurt.
 

Groot onderhoud

Als de speeltoestellen op de fabriek zijn, worden ze onder andere nagekeken op; lagers, zitjes, bevestigingsmaterialen, slijtage en worden onderdelen die kapot zijn vervangen. Er kan tevens gekozen worden om de toestellen opnieuw de laten coaten in een gewenste RAL kleur. De toestellen zien er dan weer als nieuw uit en hebben een nieuwe beschermlaag voor de Nederlandse weersomstandigheden. Door dit groot onderhoud kunnen de toestellen vaak weer jarenlang bespeeld worden, tegen lagere kosten dan de aanschaf van nieuwe speeltoestellen.
 

Duurzaam

De AVO Speeltoestellen zijn allemaal duurzaam door het gebruik van gerecycled staal en ze zijn behandeld met een oppervlakte behandeling die niet schadelijk is voor het milieu (polyester poedercoating). Hierbij wordt géén gebruik gemaakt van een milieu belastende zinklaag. Deze behandeling verlengt de levensduur van de toestellen, die toch al erg hoog is. Gemiddeld ligt de levensduur van een AVO Speeltoestel op 15 á 20 jaar. Zo wordt er volle winst behaald op milieu en duurzaamheid.
 

Keuring

Alle toestellen die geplaatst zijn na 1997 moeten voldoen aan de NEN-norm, daarom is het wel verstandig om voor dit groot onderhoud incl. coating te kiezen als de toestellen na deze streefdatum geplaatst zijn. Toestellen van voor die tijd zullen in overleg met AVO en klant opgeknapt, gecoat, opnieuw gekeurd en of vervangen worden.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel