Bedrijfsnieuws

Parkmobile toont op Intertraffic de toekomst van parkeren

Met twee internationale nominaties komt de Parkmobile Group begin april naar de Intertraffic. De internationaal toonaangevende parkeerprovider heeft deze nominaties in de wacht gesleept in de categorieen parkeren (RingGo) en smart mobility (ParkNow). Beide innovaties zijn als live demo aanwezig op de Intertraffic Amsterdam.

Sinds 2015 werkt Parkmobile samen met BMW i. Dit heeft geresulteerd in de internationale parkeerservice ParkNow. Het merkonafhankelijke ParkNow biedt, naast parkeergemak via de smartphone, gebruikers ook de mogelijkheid via het dashboard eenvoudig een parkeerplaats te zoeken, reserveren en betalen. Zowel op straat als in garages. “Dit is nog maar het begin” aldus Marius Koerselman, directeur van de Parkmobile Group. “In de toekomst zal de auto geheel autonoom op basis van de gebruikerswensen de gebruiker feilloos naar een beschikbare parkeerplaats navigeren.”

 

Real-time beschikbaarheid

Om dit mogelijk te maken draait het R&D-team van de Parkmobile Group overuren. Zo is in Engeland door het team van RingGo, Parkmobile’s Engelse marktleider op het gebied van mobiel betalen, de succesvolle oplossing gelanceerd waarmee in Londen real-time beschikbaarheid van parkeerplaatsen wordt getoond. Op basis van big data en een constante stroom aan parkeer- en verkeersinformatie toont de app via rode, oranje en groene iconen de beschikbaarheid van parkeerplaatsen op de door de gebruiker ingevoerde locatie aan. Op deze manier komt de toekomst van parkeren weer een stapje dichterbij. 

 

Parkmobile vindt u op de Intertraffic op  Stand 02.105

Meer informatie:  www.parkmobile.comDit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel