Bedrijfsnieuws

Modeketen JBC kiest voor Armstrong

De Belgische modeketen JBC gaat voor de renovatie van haar 120 winkels gebruik maken van het Armstrong Plafond Recyclingprogramma. Zowel JBC als Armstrong heeft het verantwoord omgaan met materialen en een verdere beperking van de ecologische voetafdruk hoog in het vaandel staan. JBC kiest dan ook voor de - met een Cradle to Cradle® Silver certificaat bekroonde - Perla OP 0.95 als nieuw plafondsysteem.

 

De samenwerking tussen beide partijen is tot stand gekomen doordat Armstrong met Perla OP 0.95 prima kan voldoen aan de vraag naar een duurzaam plafondsysteem en daarnaast een werkwijze nastreeft die perfect aansluit bij de bedrijfsfilosofie en visie van JBC.

 

Door het inzetten van het Armstrong Plafond Recyclingprogramma wordt er in totaal 100.000 m2  aan oude plafondtegels gerecycled; een enorme besparing aan afval. Perla OP 0.95 zorgt met haar certificering voor een duurzame invulling van het plafond. De betaalbare prijs van dit plafondsysteem maakt dat het aantrekkelijk is voor retailers. JBC heeft vanwege het bijzondere totaalpakket van o.a. een duurzaam plafondsysteem, het beperken van de ecologische voetafdruk en de aantrekkelijke prijs gekozen voor Armstrong. De renovatie van de 120 JBC-winkels is inmiddels gestart en is medio 2015 gereed.

 

Plafond Recyclingprogramma

 

Het Armstrong Plafond Recyclingprogramma werkt eenvoudig: binnen het programma worden oude plafondtegels die aan de eisen voor recycling voldoen op het project opgehaald en zonder kwaliteitsverlies direct tot nieuwe verwerkt. In aanvulling op het upcyclen van de oude plafondtegels kan het snijafval van pastegels 100% gerecycled worden in nieuwe tegels. Armstrong plafonds bestaan overigens al tot 82% uit gerecycled materiaal en zijn voor 100% recyclebaar. Daarnaast gebruikt Armstrong grondstoffen die volledig hernieuwbaar zijn en overvloedig voorkomen in de natuur.

 

Perla OP 0.95

Armstrong heeft dit jaar het Cradle to Cradle® Silver certificaat ontvangen voor Perla OP 0.95. En is hiermee de enige fabrikant in Europa met een Cradle to Cradle® plafondsysteem. Het Perla OP 0.95 plafond is voor 100% recyclebaar en maakt onderdeel uit van het Armstrong Plafond Recyclingprogramma. Het plafond draagt actief bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit; de hoge densiteit houdt stofdeeltjes tegen en voorkomt filtereffect. Dankzij de uitstekende thermische isolatie leveren de tegels ook een hoge energieprestatie. De lange levensduur van de plafonds zorgt voor een nóg verdere beperking van de ecologische voetafdruk.

 Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel