Bedrijfsnieuws

NIEUW: Houten tuimeldakramen met verhoogde ventilatie

Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren. Bij FAKRO dakramen is het ventilatierooster in het raamkozijn geïntegreerd. Dit betekent dat er geen glasoppervlak verloren gaat en dat er dag en nacht verse lucht de ruimte binnentreedt. Nieuw in het assortiment is het V60P ventilatiesysteem; een zelfregelend ventilatiesysteem conform de eisen uit het Bouwbesluit.

 

De energiebalans van een woning is belangrijk. Dit draagt bij aan een gezond, duurzaam en prettig woonklimaat. Ook dakramen spelen daarin een rol. Als producent vindt FAKRO het belangrijk dat aan de hoogste standaarden wordt voldaan. Met een maximale ventilatiecapaciteit van 13,2 l/s bij 1 Pa (bij dakraambreedte 134 cm) biedt het V60P ventilatiesysteem deze standaard op het gebied van geïntegreerde ventilatie voor dakramen. Het nieuwe ventilatiesysteem wordt gecombineerd met het houten tuimeldakraam (grenen of wit) onder type vermeldingen FTP-V6 u3 en FTU-V6 u3.

 

Naast de hoge ventilatiecapaciteit heeft het geïntegreerde systeem meer voordelen. Zo gaat de module niet ten koste van het glasoppervlak en kunnen zowel binnen- als buitenzonweringen probleemloos worden toegepast.

 

Zelfregelend ventileren conform Bouwbesluit

Het V60P ventilatiesysteem is zelfregelend. De constructie reguleert binnenkomend lucht en reageert automatisch op drukverschillen en windsterkten. Dit zorgt voor een optimale en continuë luchttoevoer in de woning. Het belang van deze eigenschap is vastgelegd in het Bouwbesluit. In combinatie met de hoge capaciteit biedt het FAKRO dakraam met V60P daarmee een complete oplossing toepasbaar bij de huidige regelgeving.

www.fakro.nlDit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel