Bedrijfsnieuws

Parkeercontrole Agendum in Helsinki

Dit voorjaar heeft de Finse hoofdstad Helsinki gedurende een week een pilot uitgevoerd met het Nederlandse digitaal parkeerhandhaven. Het systeem van Agendum en een scanauto van Cition (de parkeerorganisatie van Amsterdam) werden gedurende een week in Helsinki ingezet.

De technologie van digitaal parkeerhandhaven, die in 2008 in Amsterdam werd geïntroduceerd en in Nederland in diverse steden een vertrouwd gezicht is, is in buitenland nog minder gebruikelijk.


Helsinki test

De stad Helsinki nam het initiatief voor de test met concrete doelstellingen. De medewerkers wilden graag zien hoe compleet en volledig een scanauto kan werken en wat het SCANMAN platform van Agendum te bieden heeft qua efficiënte afhandeling van scans. Daarnaast moesten ook kentekens van auto’s uit de buurlanden Rusland, Zweden en Letland goed herkend kunnen worden.


De Finnen willen natuurlijk ook dat het systeem goed functioneert bij zware sneeuwval. Voordeel is dat het systeem dan ook kan worden ingezet bij het sneeuwvrij maken van straten. Door kentekens van geparkeerde auto’s volautomatisch te registreren en rapporteren voordat ze worden verplaatst kan de inzet van de sneeuwschuiver veel gerichter worden aangepakt. Voertuigen die er zowel bij de eerste controle als bij de inzet van de schuiver geparkeerd staan worden niet beboet voor het verplaatsen, andere voertuigen wel.


De medewerkers van Helsinki waren heel enthousiast over het Nederlandse systeem. De efficiency van de scanverwerking door de SCANMAN was boven verwachting en de informatie die vanuit het systeem direct beschikbaar was voor de aansturing werd erg gewaardeerd. Ook de snelheid waarmee het geheel in Helsinki geïmplementeerd was, maakte indruk.


Naast Helsinki hebben ook intussen ook andere steden getest of de Nederlandse oplossing voor digitale parkeerhandhaving voor hen een geschikte oplossing is. Barcelona, Lissabon en Londen hebben al succesvol gebruik gemaakt van de oplossingen van Agendum.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel