Bedrijfsnieuws

Complete prefab parkeergarage

Boskalis laat in Papendracht een nieuw hoofdkantoor met bouwen met een eigen, middelgrote parkeergarage (753 parkeerplaatsen). De wens van Boskalis is een duurzame, onderhoudsvriendelijke parkeergarage. Er is gekozen voor een betonnen garage bestaande uit prefab elementen. Eind 2014 is de montage van de drielaagse parkeergarage gereed.

Aan de Rosmolenweg in Papendracht verrijst momenteel het nieuwe hoofdkantoor met bijbehorende bovengrondse parkeergarage van Boskalis. De permanente parkeergarage heeft drie lagen (begane grond, verdieping en dak) met een totale oppervlakte van 18.000 m2. Een speciaal bouwteam, bestaande uit Visser & Smit Bouw B.V., OPL Architecten en Boskalis, voert het werk als Design & Construct uit.

 

Naast het 3D-ontwerp (BIM) produceert en monteert Haitsma Beton de complete parkeergarage. Het bedrijf levert de prefab betonnen kolommen, balken en vloeren en diverse kleinere elementen, zoals trappen en wanden.

 

De parkeergarage bestaat uit drie velden van TT-platen en hellingbanen van kanaalplaten. Volgens Klaas Ellens van Haitsma Beton krijgt Boskalis geen standaard parkeergarage: “De ronde hoeken van de hellingbanen en de uitsparingen die wij in de ribben van de TT-platen voor de kabeldoorvoeringen hebben gemaakt, zijn niet standaard. In feite vertalen wij een standaard concept naar een architectonisch ontwerp.”
 

De montage is in volle gang en verloopt goed. Eind december moeten alle prefab elementen zijn gemonteerd. De oplevering van de parkeergarage staat gepland voor april 2015.

 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel