Bedrijfsnieuws

MK-Doors lanceert de nieuwe standaard in buitendeuren

Wereldprimeur van de MK-Mark: een gepatenteerd deurenconcept met unieke wind- en waterdichtheid. Het gepatenteerde deurenconcept is gemaakt van gecertificeerde Cradle-to-Cradle producten.

MK-Doors presenteert op vakbeurs Building Holland de MK-Mark

Waar 650 Pascal de buitendeurenstandaard is voor wind- en waterdichtheid, zet de MK-Mark de nieuwe standaard: 1200 Pascal. Ook op het gebied van duurzaamheid is de MK-Mark onovertroffen. Het gepatenteerde deurenconcept is Cradle-to-Cradle. Daarnaast heeft de MK-Mark een enkele dichting in plaats van een dubbele dichting, zoals tegenwoordig standaard is bij de meeste buitendeuren met dorpels. Dat is met name interessant voor de renovatiemarkt


Directeur Mark Kooijman legt het voordeel uit: “De renovatiemarkt moet bij een dubbele dichting 
wisselen van houtzwaarte. Dat betekent dat je kozijnen moet aanpassen of vervangen, terwijl hier geen ruimte voor is. Bij de MK-Mark hoeft - vanwege de enkele dichting - het kozijn niet te worden aangepast. Dat zorgt voor een enorme kostenbesparing.”

Uniek door de MDF Medite Tricoya® beplating en MK-Promax onderdorpel

Het MK-Mark concept bestaat uit:

  • MDF Medite Tricoya® beplating, een zeer duurzame houtsoort, die ervoor zorgt dat de deur lang mee kan en weinig onderhoud nodig heeft. Niet voor niets geeft MK-Doors hierop 25 jaar garantie.
  • Promax onderdorpel. Het slimme ontwerp van de dorpel draagt bij aan de ongeëvenaarde wind- en waterdichtheid van de deur.

MK-Doors heeft patenten op de afzonderlijke onderdelen én het totaalconcept.

EverUse® isolatie

Ook van binnen is de MK-Mark uniek, door z’n 100% circulaire isolatieplaat van EverUse®. Deze stevige, veerkrachtige cellulose plaat heeft zeer goede thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen. Hierdoor voldoet de MK-Mark ook aan de passiefnorm. Deze unieke buitendeur is dus niet langer de zwakste schakel van de gebouwschil.

Lancering op Building Holland

MK-Doors kiest er bewust voor om de primeur op Building Holland te presenteren. Kooijman “Het thema van de beurs – (Re)Building the future – spreekt ons zeer aan. Het draait om innovatie, duurzaamheid en circulariteit. Voor ons het ideale podium voor een wereldprimeur. Ook onze nieuwe naam MK-Doors wordt hier gepresenteerd!”Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel