Bedrijfsnieuws

Vernieuwde directie Parkmobile Group

Na de komst van Marc de Vries als nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van Parkmobile Group in september, zijn nu ook de overige directierollen ingevuld. Peter Buchenrieder is de nieuwe Chief Commercial Officer (CCO), Jules Blijde treedt in dienst als de nieuwe Chief Operations Officer (COO) en Roald van Dijk blijft de Chief Financial Officer (CFO).

Voormalig CEO Marius Koerselman en voormalig CCO Harry Clarke hebben, na vele succesvolle jaren, in goed overleg besloten terug te treden. Beiden hebben een belangrijke rol gespeeld in de digitalisering van de Europese parkeermarkt.


Marktleider mobiele parkeeroplossingen

Onder leiding van Marius Koerselman is Parkmobile in de afgelopen 14 jaar in Nederland en het Verenigd Koninkrijk uitgegroeid tot absolute marktleider op het gebied van mobiele parkeeroplossingen. Koerselman is bovendien verantwoordelijk voor de succesvolle introductie van het merk ParkNow in onder andere Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, samen met aandeelhouder BMW Group. Harry Clarke heeft eveneens een belangrijke rol gespeeld in de Europese ontwikkeling van de organisatie en is tevens de grondlegger van het succesvolle Britse merk RingGo.

 

Marc de Vries: "Ik wil zowel Marius Koerselman als Harry Clarke bedanken voor de passie en betrokkenheid waarmee zij het bedrijf hebben opgebouwd. Hun harde werk, enthousiasme en ondernemerschap hebben ervoor gezorgd dat we een stevig fundament hebben om onze leidende positie in Europa verder uit te breiden.”


Stedelijke mobiliteit vormgeven

De Vries vervolgt: "Het is nu de verantwoordelijkheid van mij en het nieuwe team om, samen met onze aandeelhouder BMW, het bedrijf verder te laten groeien. De toekomst is veelbelovend en er zijn tal van mogelijkheden om met onze parkeertechnologie het parkeergemak van automobilisten verder te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de integratie van Parkmobile in de Mijn Volkswagen app. Ik ben ervan overtuigd dat we met de nieuwe directie en vele ervaren collega's het succes van Parkmobile zullen voortzetten. We hebben de unieke kans om niet alleen de toekomst van parkeren vorm te geven, maar ook die van stedelijke mobiliteit.”

 

Peter Buchenrieder maakt binnen de organisatie de overstap van Chief Operations Officer naar Chief Commercial Officer. Buchenrieder is sinds zijn start bij Parkmobile Group verantwoordelijk voor een succesvolle reorganisatie van de afdeling Operations en leidde meerdere interne projecten in goede banen. Hij neemt vele jaren ervaring mee in internationale posities binnen BMW Group. Jules Blijde neemt de vacante rol van Chief Operations Officer op zich. Hij heeft een sterke achtergrond in operations management en mobiliteit, waaronder het beheer van complexe IT-projecten. Blijde heeft de afgelopen jaren in verschillende internationale managementfuncties gewerkt voor ING Car Lease, Alphabet International en BMW Financial Services. Roald van Dijk bekleedt sinds mei 2016 de rol van Chief Financial Officer.

 

De nieuwe directie zal het bedrijf leiden vanuit het hoofdkantoor in Diemen, nabij Amsterdam. Eerste aanspreekpunt voor gemeenten en partners in Nederland blijft Managing Director Benelux, Tomas Novak.


Download onderstaand document voor meer informatie over de directieleden.


 

OverdeParkmobileGroupdirectie.pdf
beschikbaar voor iedereen
DownloadDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel