Bedrijfsnieuws

Almeria in Spanje voorzien van speelschip IJreka!

IJreka Speeltoestellen heeft eind 2014 een prachtig speelschip opgeleverd in Almería, Spanje. Het schip is op basis van het ontwerp van de architect en de wensen van de opdrachtgever gemaakt door IJreka. Het is een bijzonder project, aangezien het speelschip naar Spanje moet en ook het grootste speelschip ooit gemaakt door IJreka: 14 meter lang en bijna 6 meter breed. Verder biedt het speelschip een prachtig zicht over de omgeving van het speelterrein.

Zéér snelle realisatie

Het speelschip heeft in vier maanden tijd het gehele realisatieproces doorlopen, van ontwerp tot plaatsing. Voor een schip van deze afmetingen en materialen is dit een unieke prestatie. Het schip is in de werkplaats van IJreka op het terrein van Foreco Dalfsen gebouwd. Hierbij moesten er materialen zoals hout en staal van externe partners besteld worden. Na de opbouw werd het schip weer in delen gedemonteerd om daarna per vrachtwagen naar Spanje te worden vervoerd. Eenmaal in Spanje is het door de eigen plaatsingsploeg van IJreka Speeltoestellen weer gemonteerd en geplaatst.


Hoogwaardige houttoepassing

Kenmerkend voor het project is het gebruik van hout. De buitenkant van het schip bestaat volledig uit hoogwaardig hardhout, bewerkt met een semi-transparante coating, waardoor het speelschip een lange levensduur heeft. Verwonderlijk is het niet, want IJreka Speeltoestellen onderscheidt zich in het maken van speeltoestellen waarin hout wordt gebruikt/toegepast. Het hout is gemonteerd op een stalen frame die is geleverd door een partner uit de regio. Veelzijdig en veilig speelplezier Het speelschip bestaat uit vele verschillende onderdelen; klimmen, klauteren of glijden, het kind kan zich dus helemaal uitleven in het speelschip. Zo zijn er klimnetten, klimwanden en brandweerpalen verwerkt in het speelschip. Daarnaast is er ook aan de veiligheid van de spelende kinderen gedacht, want er is een speciale val dempende ondergrond toegepast.
 

IJreka Speeltoestellen

IJreka speeltoestellen staat voor een compleet speelprogramma en is gevestigd op het terrein van Foreco in Dalfsen. Het aanbod varieert van schommels en buitenmeubilair tot volledig gethematiseerde binnen- en buitenspeelplaatsen in zowel hout als andere materialen. Met eigen ontwerpers is het een unieke partner voor vernieuwende en uitgebreide speelplekken. Eigen concepten kunnen veilig en zorgeloos worden uitgevoerd, met 3D ontwerpen en grote flexibiliteit voor maatwerkoplossingen.
 

Ingenieursbureau Carve

Naar een ontwerp van ontwerp- en ingenieursbureau Carve zette IJreka in samenwerking met verschillende partners een aansprekende speelbeleving neer. Zo creëerden we opnieuw een plek waar ruimte is voor plezier, ontspanning en ontmoeting.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel