Bedrijfsnieuws

Kaartloze parkeeroplossingen

Mobotix-partner ANPR Systems heeft een kaartloze parkeeroplossing ontwikkeld, gebaseerd op kentekenherkenning met hoge resolutie Mobotix S15-camera's. Het systeem bevat tevens zelfontwikkelde, webgebaseerde software voor parkeerbeheer en de administratieve verwerking van betalingen. Met deze kaartloze oplossing hoeven parkeerders bij in- en uitrijden hun autoraam niet meer te openen en worden ze ook niet meer met hoge kosten geconfronteerd bij verlies van hun kaartje. Voor parkeerexploitanten levert het systeem bovendien een flinke kostenbesparing op. De nieuwe parkeeroplossing van ANPR Systems wordt onder andere al gebruikt op het Sontplein in Groningen.

Parkeerbeleving veranderen

ANPR Systems is ontstaan uit een samenwerking tussen de bedrijven Elpar en DJ Consultancy. Op basis van 25 jaar ervaring hebben zij deze nieuwe manier van parkeren ontwikkeld, waarbij gebruiksgemak en duurzaamheid de belangrijke uitgangspunten zijn geweest. “Onze achteraf betaaloplossing levert voor alle betrokkenen voordeel op”, zegt directeur/eigenaar Frans Penninx. "Kaartloos parkeren via kentekenherkenning is ook voor parkeerexploitanten interessant, omdat zij kunnen volstaan met eenvoudigere terminals, zonder printer of verwarmingselement. Dat verlaagt de benodigde investering en levert ook besparingen in onderhoud en energieverbruik op."


Hoge resolutie S15 camera

ANPR Systems gebruikt in hun systeem de compacte Mobotix 5 megapixel S15-camera. Deze wordt in de slagboomzuilen bij in- en uitgangen van een parkeerplaats geïnstalleerd. Dankzij de hoge resolutie van deze camera worden de kentekens van parkerende auto’s betrouwbaar gelezen. “De Mobotix-camera's hebben een hoge beeldkwaliteit, zijn weerbestendig en betrouwbaar en bevatten standaard uitgebreide software", aldus Penninx. “Bij Elpar hebben wij daar al ruime ervaring mee en tevens technische trainingen gevolgd voor de implementatie en ondersteuning van hun camera’s voor verschillende toepassingen. Die kennis en ervaring is ook benut voor de nieuwe parkeeroplossing van ANPR Systems.”Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel