Bedrijfsnieuws

Triflex breidt productie uit in Minden

De productiecapaciteit van Triflex, gespecialiseerd in vloeibaar aan te brengen afdichtingen en markeringen, wordt fors uitgebreid. Het moederbedrijf van Triflex, de Follman Groep, investeert in een omvangrijk nieuwbouwproject in Minden, Duitsland. Naast een productieruimte, worden een laboratorium en magazijn voor grondstoffen gevestigd in de nieuwbouw die 3.600 vierkante meter beslaat.

Investeren in de toekomst

Met de nieuwe site breidt Triflex de wereldwijde productiecapaciteit uit van 17.000 tot ca. 45.000 ton per jaar. Met het project is ongeveer 30 miljoen gemoeid. De Follman Groep doet hiermee de grootste investering in de geschiedenis van de groep.

"Dit project helpt ons om de groei van onze groep op een duurzame manier mogelijk te maken en om onze positie voor de toekomst te versterken", verklaart Dr. Henrik Follmann, Managing Partner van de Follmann Group.


Kortere productietijd, meer flexibiliteit

De uitbreiding van de productielocatie biedt Triflex de kans om haar klanten nog meer flexibiliteit te bieden. Kees Kalis, Directeur van Triflex BV in Nederland en Triflex BVBA in België: “De nieuwe site wordt voorzien van state-of-the-art technologie en volledig geautomatiseerde vullijnen, waardoor de productietijd van onze producten en systemen vermindert. We kunnen daardoor sneller inspelen op de wensen van onze klanten. De verbeterde processen helpen ook om de optimale kwaliteit van consistentie van de chemische producten te garanderen."


De nieuwbouw is voor de zomer van 2016 gestart en voltooiing is begin 2018 gepland.

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel