Bedrijfsnieuws

Icopal zet volop in op duurzaamheid

De presentatie van Icopal op Building Holland, 6 tot 8 mei 2014 in de RAI in Amsterdam, staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. Icopal zet in op maximaal hergebruik, zuivere lucht, innovatie, samenwerking en slimmer gebruik van grondstoffen.

Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) heeft Icopal Universal tot de meest milieuvriendelijke keuze voor dakbedekking op platte daken uitgeroepen. Deze nummer één positie op de lijst van Stempel-Nibeproducten met DUBOkeur® dankt het product aan de combinatie van recyclebaarheid, de lage massa, de lange levensduur en de schone grondstoffen. Het éénlaags dakbedekkingsysteem is meer dan alleen sterk, flexibel en weersbestendig. Na de verwachte levensduur van dertig jaar is het ook nog eens recyclebaar. In het productieproces gebruikt Icopal groene stroom en de productie-installaties zijn goed geïsoleerd. Deze groenste dakbedekking van Nederland is voor klanten bovendien fiscaal aantrekkelijk doordat de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de regeling ‘willekeurige afschrijving van milieu-investeringen’ (Vamil) van toepassing zijn.

 

Recyclen van gebruikt materiaal

Belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsfilosofie van Icopal is het recyclen van gebruikt materiaal zoals pvc. Haar voortrekkersrol binnen de branchevereniging Vekudak, de verenigde Icopal Snijafval PVC Bigbagleveranciers van pvc dakbedekking, leidde ertoe zich aan te sluiten bij RoofCollect. Op die manier worden de aangesloten leden geholpen met het inzamelen van pvc snijafval. Maar ook in de eigen producten gebruikt Icopal bij voorkeur recyclebaar of gerecycled materiaal. Zo zit er minimaal 15% gerecycled materiaal in de APP dakbedekking. En natuurlijk zijn de daken, nadat de levensduur is verstreken, volledig recyclebaar zodat er opnieuw daken van gemaakt kunnen worden. Op die manier levert het hergebruik van bitumen een aanzienlijke CO2 besparing op in de keten.

 

Zuivere lucht: actief bijdragen aan een beter milieu

Noxite is een voorbeeld van een Icopal-product dat actief bijdraagt aan een beter milieu. Deze dakbedekking maakt de lucht schoon en absorbeert minder warmtestraling. De korrels waaruit deze bijzondere bitumen dakbedekking is opgebouwd, zuiveren de lucht van schadelijke NOx-deeltjes. Eén vierkante meter dakbedekking geeft twaalf mensen elk jaar schone lucht. Illustratief voor de positie van Icopal, die veel verder gaat dan het produceren van dakbedekkingen. Voor de R&D afdeling nemen het milieu en de toekomst van de aarde een belangrijke plaats in bij de productontwikkeling.

 

Lees hier het volledige bericht.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel