Bedrijfsnieuws

Nieuw: LIPS Deurwachter exit alarm 7411

LIPS Deurwachter voorkomt misbruik van vluchtdeuren. Dankzij het akoestische alarm, de flexibele montage en de EN179 certificering is LIPS Deurwachter de ideale oplossing om vluchtdeuren optimaal te monitoren en misbruik van vluchtdeuren tegen te gaan.

 

LIPS Deurwachter is een zelfstandig werkend alarm voor nooduitgangen, dat het ongeoorloofd openen van een vluchtdeur bewaakt. Het openen van de deur wordt zowel optisch als akoestisch weergegeven. Indien een geoorloofde uitgang gewenst is, kan men met de sleutel van het slot de deur openen zonder de kruk naar beneden te bewegen. Bij een kleine beweging van de kruk klinkt een vooralarm dat stopt wanneer de kruk losgelaten wordt.

 

‘Kortere weg’ naar buiten

In de praktijk zien we dat vluchtdeuren vaak oneigenlijk gebruikt worden. Bijvoorbeeld door medewerkers of bezoekers die een vluchtdeur gebruiken als ‘kortere weg‘ naar buiten, als ventilatiedeur, om collega’s binnen te laten of om producten ongemerkt naar buiten te brengen. Dit kan leiden tot ongewenste situaties. Het tast de inbraakwerendheid en vluchtveiligheid van het gebouw aan. Wanneer een vluchtdeur regelmatig openstaat, is de beveiliging van een pand minimaal en de kans op insluiping groot. Dit kan grote financiële gevolgen met zich mee brengen.

 

www.lips.nl/deurwachterDit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel