Bedrijfsnieuws

Snelhardende vloersystemen van BASF blinken uit in duurzaamheid

Al meer dan veertig jaar ontwikkelt BASF Construction Chemicals het toonaangevende Ucrete kunststof vloersysteem. De snelhardende versie van dit vloersysteem heet Ucrete FAST en is door zijn unieke eigenschappen zeer geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie en de (petro)chemische industrie.

“Met Ucrete FAST kan de vloer bij een omgevingstemperatuur van 10°C al vijf uur na het aanbrengen volledig worden belast”, zegt Jean-Claude de Maaijer van de afdeling Market development. “Bovendien blinken de Ucrete-systemen uit in duurzaamheid en zijn ze bestand tegen de meest extreme thermische, chemische en mechanische belastingen.” 


Ucrete blauw

De Ucrete vloersystemen zijn onder meer geschikt voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie en de (petro)chemische industrie. “Ucrete is uniek”, vindt De Maaijer. “Het systeem kan nog worden toegepast op betonnen ondergronden met 10% restvocht, zonder dat dit ten koste gaat van de hechting en de duurzame werking.”

Het bestaande Ucrete-kleurenassortiment van crème, geel, groen, groen/bruin, rood, grijs en oranje werd onlangs uitgebreid met blauw. “Daardoor passen onze Ucrete-producten nu in vrijwel elke omgeving”, aldus De Maaijer.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel