Bedrijfsnieuws

BASF VDC Resource Center brengt bouwexperts samen

De digitalisering krijgt meer en meer impact op de bouwsector. Daarom investeert BASF volop in zijn digitale diensten voor deze sector.

Zo lanceerde BASF recent een Virtual Design and Construction (VDC) Resource Center dat BIM-objecten en andere digitale diensten voor de bouwsector aanbiedt. 


Het VDC Resource Center brengt bouwexperts in de architectuur, engineering en aanneming samen in een wereldwijd netwerk dat klanten, planners en architecten kan ondersteunen met advies en toegang tot het volledige bouwchemieportfolio van BASF. 


Met meer dan 200 BIM-objecten en binnenkort meer dan Revit-modellen is het BIM-portfolio van BASF het grootste in de bouwchemische sector. Het omvat dertien segmenten van de bouwsector, zoals waterdichtingssystemen, hoog performante vloersystemen, betonreparatie en -beschermende coatings en precisiegietmortels. 


Een andere belangrijke tool voor architecten, engineers en planners is de Online Planning Tool.  Met deze tool vindt de bouwprofessional snel en eenvoudig de juiste oplossing voor zijn bouwproject. Hij berekent meteen de hoeveelheid die hij voor zijn project nodig heeft en krijgt een rapport met technische informatiebladen, prestatieverklaringen, certificaten, BIM-objecten, relevante projectreferenties en een video over de toepassing. Deze tool kan flexibel worden aangepast aan veranderende projectvereisten en levert meteen de correcte up-to-date cruciale informatie. 


De digitale tools zijn eenvoudig, snel  en overal te raadplegen, op tablets, desktopcomputers en smartphones. Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel