Bedrijfsnieuws

Nedap's SENSIT geïnstalleerd in haven Antwerpen

De haven van Antwerpen, de grootste haven van België, wordt gekenmerkt door het Havenhuis. Dit indrukwekkende gebouw met de vorm van een schip is zowel een werkplek voor 500 medewerkers, als een centraal ontmoetingspunt voor internationale contacten. Het gebouw heeft een moderne parkeerfaciliteit voor medewerkers en bezoekers. Automobilisten worden geïnformeerd over het aantal vrije parkeerplaatsen via dynamische verkeersborden bij de ingang. Deze service wordt mogelijk gemaakt door Nedap’s SENSIT: de slimme parkeersensoren.

In het Havenhuis worden verschillende afdelingen van de haven van Antwerpen bij elkaar gebracht. Het gebouw speelt daarom een belangrijke rol in de werking van de haven. Het dynamische, ambitieuze karakter van de haven is terug te zien in de architectuur van het gebouw. Het is de dagelijkse werkplek voor 500 medewerkers en functioneert als het centrale ontmoetingspunt voor de vele internationale contacten van de haven van Antwerpen.


Real-time parkeerinformatie

In de grote, moderne ondergrondse faciliteit zijn genoeg parkeerplaatsen voor alle werknemers en bezoekers. Een belangrijke eis voor dit project was dat alle automobilisten over het aantal vrije parkeerplekken moesten worden geïnformeerd op alle momenten van de dag. Daarnaast moesten automobilisten naar deze vrije parkeerplaatsen worden geleid op het moment van aankomst. Nedap’s SENSIT werd gekozen omdat het voldoet aan deze belangrijke eisen.

Een SENSIT Surface Mount sensor detecteert in elke individuele parkeerplek of deze bezet is en hoe lang deze al bezet is.

De parkeersensoren van Nedap zijn geïnstalleerd in de drie zones van de parkeerfaciliteit:

  • Parkeerplaatsen voor elektrische auto’s
  • Parkeerplaatsen voor gehandicapten
  • Overige parkeerplaatsen


Comfortable parkeerservice

Door het SENSIT system weten automobilisten precies hoeveel parkeerplaatsen er vrij zijn bij aankomst. Deze slimme technologie zorgt voor een snelle doorstroom van het verkeer en een comfortabele parkeerservice voor zowel medewerkers als bezoekers.


Nedap technologieën gecombineerd

“De gecombineerde Nedap systemen bieden een complete oplossing die aan alle eisen van het Havenhuis voldoet. De systemen brengen de haven dan ook veel mogelijkheden voor de toekomst,” zegt Marc De Caluwé, netwerk engineer van de Haven van Antwerpen. 


Naast Nedap’s SENSIT systeem voor real-time parkeerinformatie werd AEOS van
Nedap Security Management geïnstalleerd voor de beveiliging van het gebouw. Ook werd het antidiefstal systeem van Nedap Library Solutions geïntegreerd om de boeken van de haven te beveiligen.


*Foto: copyright Havenbedrijf Antwerpen – Peter KnoopDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel