Blog

Hoe richt je een fietsenstalling zo efficiënt mogelijk in?

Zweden is net als Nederland een echt fietsland. Zo wordt bijvoorbeeld elk jaar het grootste fietsevenement van de wereld rond het indrukwekkende Vätternmeer georganiseerd. Vooral in de stedelijke gebieden is fietsen enorm populair. Dit betekent ook dat de oplossingen van Klaver veel toegepast worden wanneer het gaat om het parkeren van alle fietsen.

Geschreven door Danique Hensens

Een mooi voorbeeld is het project in de stad Uppsala, bij de School of Economics, waar door Klaver Cykelparkering een bijzondere fietsenstalling gerealiseerd. Op verzoek van zowel studenten als medewerkers is gekozen voor een weers- en diefstalbestendige fietsenstalling. Deze op maat gemaakte fietsenstalling beschikt over glazen wanden die bekleed zijn met een houten lambrisering. Hiermee wordt een uitstraling gecreëerd die past bij het design van de overige gebouwen in de omgeving.


In veel gebouwen is vaak de ruimte ten opzichte van het gewenste aantal fietsplekken schaars. De 2ParkUp is een etagesysteem waarmee fietsen veilig op twee niveaus kunnen worden geparkeerd. Daardoor wordt de beschikbare oppervlakte efficiënt ingericht en kan het maximaal aantal fietsplekken worden gerealiseerd.


Voor de fietser is de 2ParkUp een gebruiksvriendelijke oplossing. Bij het parkeren in de bovenplaats wordt de fiets ondersteund in de speciale achterwielborging van de 2ParkUp. Deze biedt extra stabiliteit en zorgt ervoor dat fietsen niet vanzelf uit het systeem rollen. De onderplaatsen zijn voorzien van voorvorkondersteuning, zodat het voorwiel niet wordt ingeklemd en een slag in het wiel wordt voorkomen.
Bovendien kan de fiets worden vastgebonden aan het 2ParkUp systeem, bijvoorbeeld met een hangslot. Bij dit project zijn zelfs extra aanbindvoorzieningen toegepast om het aanbinden van fietsen nog eenvoudiger te maken en diefstal van fietsen te voorkomen.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel