Blog

Veilig thuis blijven wonen met een traplift

Voor wie minder goed ter been is, is het niet altijd evident om thuis te blijven wonen. Een traplift kan dan soelaas bieden.

Gemoedsrust voor jezelf en je naaste omgeving, een vlotte installatie en een hulpmiddel waarmee je veilig door het hele huis kan bewegen, zijn drie manieren waarop een traplift een meerwaarde kan betekenen.


1. Gemoedsrust voor jezelf, vrienden en familie

Een traplift zorgt ervoor dat vrienden en familie zich niet langer zorgen hoeven te maken over hun minder mobiele vriend of geliefde die de trap neemt. Met de juiste traplift wordt dat namelijk opnieuw een fluitje van een cent! Zo kunnen jullie zorgeloos genieten van de gezellige momenten samen.


2. Geen ingrijpende veranderingen

Met een traplift blijft elke verdieping van het huis toegankelijk. En dat zonder grote, ingrijpende veranderingen. Om een traplift te installeren zijn geen verbouwingen nodig. Welk trapliftmodel je ook kiest, het wordt snel en eenvoudig geïnstalleerd op gelijk welke trap: recht, gebogen, steil enzovoort. Kies je ervoor om de traplift opnieuw af te breken, dan kan dat bovendien zonder problemen of beschadigingen. En ook de slaap- of badkamer hoeven bijvoorbeeld niet te verhuizen naar het gelijkvloers. Zo kan jij blijven genieten van je oude, vertrouwde omgeving dankzij een veilige traplift, volledig aangepast aan jouw huis en voorkeuren.


3. Veilig bewegen door het hele huis

‘Safety first’ past ook als motto bij een traplift. De modellen van Otolift zijn bijvoorbeeld allemaal voorzien van een veiligheidsgordel en klembeveiligingen. Die vermijden onvoorziene ongelukken en zorgen ervoor dat de traplift meteen stopt bij een obstakel. Ook een automatische of handmatige draaistoel behoort tot de mogelijkheden. Bovendien houden ze ook allemaal automatisch halt boven- en onderaan de trap.Dit artikel komt uit ReScape

Deel dit artikel