Licht- en geluidstesten op Stratumseind Eindhoven

dinsdag 1 januari 2019
timer 2 min
De gemeente Eindhoven heeft afgelopen maand op het Stratumseind de nieuwe innovatieve lichts- en geluidssensorsystemen getest. Aan de test deden zeventig studenten van de Politiecollege en het Summacollege mee.

De politie maakte van deze situatie gebruik om ook mee te oefenen. Jonge politiepaarden werden getraind om met hectische situaties om te gaan.

Verfijning en afstemming apparatuur

Het belangrijkste doel van de avond is echter het verder verfijnen van de software van licht- en geluidssensoren. Hoe gaan we om met situaties zoals mensen die ineens hard gaan lopen, wijken voor een incident of opeens allemaal één kant opkijken. Het gaat hier om verdergaande videoanalyses waar het licht en geluid zich op kan aanpassen.
Verder worden de nieuwste geluidsdetectoren getest. Deze moeten in staat zijn om snel karakteristieken in stemgeluid te (gaan) herkennen, waardoor in de nabije toekomst opstootjes en incidenten snel worden herkend en mogelijk voorkomen.
Alle apparatuur moet op elkaar afgestemd worden.

De testen vinden plaats op Stratumseind ter hoogte van ‘t College. De studenten die meedoen aan de test gaan snel lopen, hardlopen, leuzen roepen, stem verheffen, zacht praten en abrupte bewegingen maken. Verder zal er sprake zijn van lichtflitsen en aanwezigheid van paarden op Stratumseind.
De apparatuur wordt die avond ingeregeld, en blijft dan in ieder geval tot december hangen. Betrokken partijen zijn gemeente Eindhoven, TU/e, DITSS, politie en ATOS.