Nieuws

Station Den Haag Centraal officieel geopend

Het vernieuwde station Den Haag Centraal is op 1 februari 2016 geopend door staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu en burgemeester Van Aartsen van Den Haag. De verbouwing is onderdeel van een groter project, waarin enkele Nederlandse stations worden voorbereid op een reizigersgroei.

Het nieuwe station Den Haag Centraal heeft een ov-terminal gekregen met een capaciteit tot 270.000 reizigers per dag. De nieuwe hal van twee voetbalvelden groot verbindt de binnenstad met het station en biedt ruimte aan mensen om over te stappen, te werken en te winkelen.


Voor de opening werden de gehele dag feestelijke activiteiten gehouden in het station. De activiteiten waren te volgen via
een livestream.


Verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe station waren ProRail, NS, Gemeente Den Haag en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het ontwerp is door Pieter van Rooij van Benthem Crouwel Architects.
 

Reden verbouwing

Na de bouw van de nieuwe hogesnelheidslijn in Nederland werd een reizigersgroei voorspeld, zo is te lezen op de website van Den Haag Nieuw Centraal. Hierom werden de stations waar de hogesnelheidstrein gaat stoppen verbouwd, waaronder Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal en Arnhem Centraal.


Bekijk ook een video met de architect op Den Haag Centraal
.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel