Nieuws

Gent wint smart city prijs

De Stad Gent won op woensdag 24 april de Belfius Smart Belgium Award 2018 in de categorie Smart Cities met meer dan 30.000 inwoners.

De stad Gent won de prijs voor het samenwerkingsproject Traffic Management as a Service, waarmee het mobiliteitsbedrijf van de stad een innovatief virtueel verkeerscentrum ontwikkelt. Het is overigens niet de eerste prijs die met dit project is binnengesleept: in 2018 won stad Gent met dit project al de Civitas Bold Measure Award.

Stedelijke verkeersproblemen slim aanpakken

Het doel van het TMaaS-project is het bieden van een toekomstgerichte oplossing voor het stedelijke verkeer en de problemen die daarbij komen kijken. Het verkeersplatform stelt overheden allerlei realtime verkeersinformatie beschikbaar om de stedelijke mobiliteit te optimaliseren. Het platform combineert mobiliteitsdata van data- en vervoersbedrijven en andere spelers en brengt ze automatisch tot bij de gebruiker. Het ideale aan de app is dat het in iedere stedelijke context kan worden toegepast. 

Alle disciplines verenigd door dit project

TMaaS is een samenwerking tussen partijen uit allerlei verschillende disciplines. Denk hierbij aan Universiteit Gent, maar ook TomTom en Be-Mobile. De communicatie wordt verzorgd door communicatiebureau De Staatse Ruiter. Een advisory board met internationale experts evalueert elke zes maanden de voortgang van het project, dat loopt tot begin 2021. 


Kijk voor meer informatie op de website van het project. Dit artikel komt uit ReScape

Deel dit artikel