Nieuws

Wie wint de Rotterdamse Kinderrechtenaward 2020?

Vanaf 2 september tot en met 9 oktober is het weer mogelijk om mensen en organisaties te nomineren die vrijwillig goede dingen doen voor kinderen in en rond Rotterdam.

De genomineerden maken kans op de Rotterdamse Kinderrechten Award. Deze wordt uitgereikt aan het begin van de Week Tegen Kindermishandeling in november. Met het uitreiken van deze award vraagt de gemeente aandacht voor de rechten van het kind. Mensen nomineren kan via www.rotterdam.nl/kinderrechtenaward.


Kansrijke initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn: groot of klein. Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft, een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat of een organisatie die spelacitivteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. 


Iedereen kan een persoon of organisatie nomineren. Wel moeten de genomineerden actief zijn in of om Rotterdam en er wonen of gevestigd zijn. De drie genomineerde organisaties moeten op de dag van de uitreiking elk een pitch geven over wat zij precies doen en waar ze de prijs graag voor willen inzetten. De jury bepaalt vervolgens welke organisatie wint. Eerder bepaalt de jury welke persoon op welke plek eindigt. 


Naast de te ontvangen Rotterdamse Kinderrechten Award ontvangt een organisatie een bedrag van 7500 euro. De winnende persoon ontvangt dezelfde award en een bedrag van 1250 euro, de tweede persoon 750 euro en de derde 500 euro. Deze geldbedragen kunnen de winnaars inzetten voor hun initiatieven ten bate van kinderen. Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel