Nieuws

Rotterdam wint award met 'broken light'

Rotterdam eindigde met lichtkunstwerk Broken Light op de tweede plaats tijdens de uitreiking van de jaarlijkse internationale LUCI/PHILIPS city.people.light award in Göteborg, Zweden.

Rotterdam wint award met 'broken light'

 

LUCI


LUCI (Lighting Urban Community International) is een internationaal netwerk van steden en professionals die verlichting gebruiken als instrument voor stedelijke, sociale en economische ontwikkeling. 

Onthuld


Broken Light is ontwikkeld door Rudolf Teunissen, onder regie van Stichting De Player en in samenwerking met tal van partijen, waaronder het Centrum Beeldende Kunst. Het lichtkunstwerk werd in het najaar van 2010 onthuld in de Atjehstraat op Katendrecht en is een werk van architectonische proporties.

Eerste kunstwerk


In juni won kunstenaar Rudolf Teunissen met Broken Light al de Lamp Lighting Solutions Award in Barcelona. Broken Light is het eerste kunstwerk in Nederland dat de openbare verlichting in een hele straat heeft overgenomen. En het is meer dan een kunstwerk in de openbare ruimte: Broken Light laat zien hoe verlichting kan bijdragen aan de beleving van een stad. 

Randvoorwaarden


Het Centrum Beeldende Kunst en Stichting DSPS De Player creeërden samen met de gemeente Rotterdam de randvoorwaarden om dit project mogelijk te maken. Hier waren de bewoners van de Atjehstraat nauw bij betrokken.

Lees ook:

Broken light in Rotterdam -Zuid

Broken light finalist internationale wedstrijd

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel