Nieuws

Europese steden zwichten voor lichtgevende wipwappen

In Brussel staan sinds kort dertig lichtgevende wipwappen. Als onderdeel van het winterfestijn Plaisir d’hiver zijn de interactieve wipwappen geplaatst in de Belgische hoofdstad.

De Impulse, zoals de high-tech speeltoestellen heten, zijn ontwikkeld door het uit Toronto afkomstige Lateral Office en CP Design uit Montreal. De wipwappen geven licht op basis van led, maar maken eveneens geluid. Eerder stonden de lichtgevende wipwappen in Londen. In Brussel zijn de wippen het pronkstukken van het populaire winterfestival Plaisir d’hiver. De toestellen staan tot 1 januari in de hoofdstad. Naast Brussel komen de lichtgevende wipwappen ook te staan in de Zwitserse stad Lugano, als onderdeel van het Lugano Arta e Cultura, één van de grootste culturele instellingen van het land.

 

Wanneer de schommels tijdelijk niet in gebruik zijn, gloeien de ingebouwde led-lampjes op een laag niveau. Eenmaal in beweging activeert de wipwap het licht en het geluid. De combinatie van licht, geluid en beweging brengt prachtige effecten teweeg.

Deel dit artikel